Van'daki aşiret mensuplarından birlik mesajları…

Van'da bulunan birçok aşiret mensubu bölgedeki huzurun artması ve kardeşliğin yayılması için birlik mesajları verdi.

Van'daki aşiret mensuplarından birlik mesajları…

Geçtiğimiz günlerde Van'daki İnsanı Gökhan Bayramoğlu'nun kardeşi Özgür Bayramoğlu ile İş İnsanı Abidin Anteroğlu'nun kızı Elif Anteroğlu'nun dillere destan düğününe katılan aşiret mensupları birlik mesajları verdi.

Söz konusu düğüne kentteki tanınmış kanaat önderleri ile Van ve bölgesinde bulunan aşiret liderleri katılmıştı.

Damadın ağabeyi İş İnsanı Gökhan Bayramoğlu söz konusu düğün için hiçbir fedakârlıktan kaçınmadı. Söz konusu düğüne birçok aşiret lideri katılıp birlik mesajları verdi.

Bayramoğlu ailesi yıllara dayanan düğün salonu işletmeciliği ve gelinlik sektörü üzerine çalışmalar yürüttüler. Binlerce ailenin gelin ve damadın sevincine ve hüzünlerine şahitlik ettiler.

Divan Palece Kır Düğün Salonu'nda yapılan düğüne, iki gün boyunca yaklaşık yedi bin kişi katıldı. Konuklara yemekte yüzlerce kilo kavurma ve pilav yedirilirken yine, meyveler ve tatlılar ikram edildi.

Uzun süre hafızalardan silinmeyecek düğüne Van'ın efsane simalarından Merhum Mustafa Bayram'ın oğlu Şerefhan aşireti ileri gelenlerinden Hecer Bayram, Gevdan aşiret lideri Mehmet Aslan, Jirki Aşireti ileri gelenlerinden Necman Adıyaman, Van'ın sevilen kanaat önderleri Necdet Bayram, Cemal Bayram, Hüsnü Artim, Şeyhmus Işık, Anteroğlu ve Bayramoğlu ailelerinin toy büyüğü olan eğitimci Yasin Ertaş ile damadın babası Bayram Bayramoğlu iki gün boyunca düğünlerine gelen konukları kapıda karşıladılar.

AŞİRET GELENEKLERİ UYGULANDI

Bu düğünde Van'ın aşiret gelenekleri uygulandı. Özellikle Cemal Bayram, Necdet Bayram, Mehmet Aslan, Van Brukiler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İş İnsanı Şerif Erbenzer düğünü adeta sahiplendiler.

Düğün kendilerinin gibiymiş vefa örneği gösterdiler. İstanbul'dan gelen Vanlı İş İnsanı Hamza Şahin Bayramoğlu da düğünde yoğun ilgi gördü. Ülkenin önde gelen gelinlik firmalarından Setrii Nur Sahibi Suna Yurtalan ve 47 bayisi, düğüne maddi ve manevi katkı sundu.

Düğün boyunca birlik ve beraberlik mesajları verildi. Yıllardır bölgede yaşayan nahoş olaylar sonrası artık insanlar barış ve kardeşlik içerisinde yaşıyorlar.

Düğün ile ilgili düşüncelerini gazetemiz aracılığıyla dile getiren aşiret liderleri, birlik ve beraberlik mesajları verdi. 

İş İnsanı Hamza Şahin Bayramoğlu, "Böyle bir kalabalığı ve onca aşiret liderlerini bir arada görünce inanın çok duygusal anlar yaşadım. Kıymetli akrabalarım ile gurur duydum. Bu sevinci tarif etmek imkansız" dedi. İki gün süren düğünde yüz metrelerce uzunlukta halaylar çekildi.

ÖNEMLİ MÜZİSYENLER SAHNE ALDI

Van ve çevresinde ilgi ile dinlenen müzisyenler düğünde sahne aldılar. Ahlatlı Şükran da söylemiş olduğu Kürtçe ve Türkçe türküler ile konukları kendisine hayran bıraktı. Düğünde gelin ile damada 12 Milyon 650 bin nakit ve hatırı sayılır miktarda altın takıldı.

Düğün sonrası toy büyüğü Yasin Ertaş ve Yunus Demirel düğüne katılanlara ayrı ayrı teşekkür ettiler. Bir masalımsı düğün sona ererken, uzun süre hafızalardan silinmeyecek izler bıraktı.

Gelinin babası Abidin Anteroğlu ile damadın babası Bayram Bayramoğlu'nun mutlulukları gözlerinden okundu. 

İş İnsanları, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum müdürleri, İstanbul başta olmak üzere İran ve Irak'tan misafirler de katılım sağladılar.

Düğün sonunda gazetemize açıklamalarda bulunan genç girişimci damat Özgür Bayramoğlu'nun ağabeyi Gökhan Bayramoğlu, iki gün boyunca düğünlerine katılan aşiret liderlerine, kanaat önderlerine, bütün davetlerine iştirak eden bütün dostlarına teşekkür etti.

Düğün sonrası katılımcılara teşekkür eden Gökhan Bayramoğlu, Duygularımı ifade etmekte zorlanıyorum. İyi ki varsınız" dedi.

Düğüne katılan tüm konuklar mutluluk içinde düğünden ayrıldılar.

Öte yandan damat Özgür Bayramoğlu, mutlu günlerinde maddi ve manevi katkıda bulunan ülkenin önde gelen gelinlik firmalarından Setrii Nur Sahibi Suna Yurtalan'a teşekkür etti.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2024, 10:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER