Van'ın billboardları gerginlik için kullanılıyor

Van Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin el değiştirmesi sonucu, kentte bulunan bilboardlar borç miktarlarının olduğu afişlerle donatıldı. Bu durumun olası gerginliklere yol açtığı ifade ediliyor.

Van'ın billboardları gerginlik için kullanılıyor

Yerel yönetimler seçimleri yaklaşık bir aydır tamamlanmasına rağmen kentte gerginlik siyaseti sürüyor.

Seçimlerin hemen bitiminde DEM Parti Adayı Abdullah Zeydan'a mazbatanın verilmemesi sonucu şehrin birçok noktasında olaylar çıkmış, kent kaybetmişti.

Daha sonra mazbatanın geri verilmesi ile sular durulmuş, ancak kentte yakılan ve yıkılan birçok yerde tahribatların izi kalmıştı.

Yeni belediye başkanlarının göreve gelmesinin ardından hizmetlere başlanmak yerine, billboardlarda kendilerinden önceki yönetimi karalama kampanyasının başlatıldığı görülüyor.

DEM Parti yönetimi, kendilerinden önceki kayyum ve belediye yönetimlerinin borçlarını sosyal medyalar, basın yayın kuruluşlarında açıklamaları yetmiyormuş gibi, şehirdeki yüzlerce billboardlarda duyurarak, sanki yolsuzluk yapılmış algısı oluşturmaya çalışıyor.

Öte yandan, birçok kişi, DEM Parti'nin kazandığı yeni yönetimlerin, kendilerinden önceki kayyum ve belediye yönetimleri sanki yolsuzluk yapmışlar gibi borçları yansıtmasının doğru olmadığı görüşünde.

Vatandaşlar ise belediye yönetimlerinin bir an önce devlet kurumlarını yönetmesini ve halka hizmet etmesini arzuluyor.

VAN BÖLGE GAZETESİ: BİŞAR ULUTAŞ

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2024, 15:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER