Van'ın ulaşım sorunu masaya yatırıldı

Van'da adeta kronikleşmiş bir sorun haline gelen uçak seferleri sorunu, bitmek bilmiyor. Van'daki uçak sorunu defalarca gündeme getirilmesine ve THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat'a aktarılmasına rağmen bir türlü çözüm bulmadı. Bu kapsamda Van Valisi Ozan Balcı ve beraberindeki heyet, THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat'ı bir kez daha ziyaret ederek, Van'ın ulaşım sorununu görüştü.

Van'ın ulaşım sorunu masaya yatırıldı

Van Valisi Ozan Balcı, AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu ve AK Parti Van il Başkanı Emre Güray ile birlikte THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat'ı ziyaret etti. Ziyarette, Van'ın havayolu uçuşları ile ilgili konular masaya yatırıldı.

Van'da son dönemlerde sıkça gündeme gelen uçak seferleri sorunu bir türlü çözüm bulmadı. 2019 yılında Van Ferit Melen Havaalanı'nda başlatılan genişletme çalışmalarının ardından uçak sefer sayılarında yapılan değişiklik ve bilet fiyatlarındaki artış ile yolcuların günler öncesinden uçak bileti bulamaması ve biletleri yüksek fiyattan alması bir türlü çözüme kavuşturulamadı.

Van'ın 1,5 milyona yakın nüfusu sahip olmasına rağmen, uçak sefer sayılarının yetersiz olması ve astronomik fiyatlarla biletlerin satışa sunulması, vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor. Konuyla alakalı THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat ile birebir görüşmeler ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne defalarca soru önergeleri verilmesine rağmen, kronikleşmiş bir sorun haline gelen uçak seferleri sorunu çözüm bulmadı.

Van'da günlük olarak 9 ile 12 arasında değişen uçak seferleri kentin ihtiyacına karşılık vermezken, Van'ın nüfusundan az nüfusa sahip illerde ise, sefer sayılarının Van'dan 2 kat fazla olması tepki çekiyor.

Uçak sefer sayılarında yaşanan sıkıntıdan dolayı, turizm anlamında da istediği verimi elde edemeyen Van, her anlamda sorun yaşıyor.

Bu kapsamda Van Valisi Ozan Balcı, AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu ve AK Parti Van il Başkanı Emre Güray ile birlikte THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat'ı ziyaret ederek, Van'ın havayolu uçuşlarında yaşanan sorunun çözüme kavuşturulmasını istedi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2023, 12:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER