Vanlı Şair Özkan'ın 'Yanık Sevdalar' kitabı çıktı

Van'da uzun yıllar kültür sanat çalışmalarına katkıda bulunan Vanlı Şair Adnan Özkan'ın 'Yanık Sevdalar' isimli kitabı çıktı. Gazetemize konuşan Özkan, söz konusu kitabında insani değerlere önem verdiğini dile getirdi.

Vanlı Şair Özkan'ın 'Yanık Sevdalar' kitabı çıktı

Vanlı Şair Adnan Özkan'ın, Bir Sevdadır Yaşamak, Nur'dan İnciler, Gönül Pınarından Damlalar, Bu Sevdada Yalnızım ve Van Şiirleri Antolojisi'nin ardından 'Yanık Sevdalar' isimli kitabı da okurlarıyla buluştu.

"AMACIMIZ EDEBİYAT DALINDA İNSANLARA HİZMET ETMEK"

Gazetemize açıklamalarda bulunan ve kısaca kendinden bahseden Vanlı Şair Adnan Özkan, "1966 yılında Van'da doğdum. 30 yıl boyunca diyanette imam olarak görev yaptım. 40-50 yıldır şairlik hayatım var. Ortaokul yıllarımdan bu yana şiir yazıyorum. Başta tuttu olarak başlayan şiir, artık hayatımızın bir parçası haline geldi. Amacımız Türkiye'mize, Van'ımıza ve edebiyat dalında insanlara hizmet etmek. Faydalı eserler oluşturup, onları insanlarla paylaşmak için çabalıyoruz. Bugüne kadar Nur'dan İnciler, Bir Sevdadır Yaşamak, Bu Sevdada Yalnızım, Gönül Pınarından Damlalar, Van Şiirleri Antolojisi'nin yanı sıra ayrı 15 Temmuz konulu yarışmada bin 600 kişi arasında ilk 50'ye girdim ve 15 Temmuz Diriliş Şiirleri Güldestesi'nde yer aldım. Çeşitli dergi ve kitaplarda şiirlerim yayınlandı. Hala şiir yazmaya devam ediyorum" dedi.

"BU KİTAPTA ÖZELLİKLE İNSANİ DEĞERLERE ÇOK ÖNEM VERDİM"

Altıncı kitabı olan 'Yanık Sevdalar'ın okurlarıyla buluştuğunu belirten Özkan, "Yanık Sevdalar kitabım 190 sayfadan oluşan bir kitaptır. Ortalama 170-180 şiirden oluşuyor. Özellikle internette yayınladığım en güzel seçme şiirlerimi ve diğer kitaplarımdan en güzel şiirlerimi karma şekilde oluşturdum ve bu kitabı çıkardım. Bu kitapta özellikle insani değerlere çok önem verdim. Milli ve manevi değerlere önem verdim. Bu kitapta özellikle insanlara öğüt verici şiirlerim bulunuyor. Bizler milli ve manevi değerlere sahip insanlar olarak, özellikle bu konuları işledik. Hemen hemen her sayfada bir şiir var. Kitabın basılmasında başta Sayın Valimiz Ozan Balcı'nın çok emekleri oldu. Ayrıca Vali Yardımcısı Âdem Balkanlıoğlu ve Kültür ve Turizm İl Müdürü Erol Uslu'nun çok faydaları oldu. Bunun yanında Van Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mehmet Nuri Bekiroğlu'nun da ciddi katkıları oldu. Hepsine de ayrı ayrı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"HER EMEĞİN BİR KARŞILIĞI OLMALI"

Ayrıca bazı şiirlerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mitinglerde sahneye çıkmadan önce sunucular tarafından okunduğunu belirten Özkan, "Başta Ankara, İstanbul, Kütahya olmak üzere, Konya, Ordu, Samsun, Malatya Şanlıurfa, Kahramanmaraş gibi 20'nin üzerinde şehirde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın mitinginden önce sunucular tarafından şiirlerim okundu. Son zamanlara kadar okunmaya da devam ediyordu. Bu da bizim için büyük bir başarı ve mutluluk kaynağıdır. Ben bu başarıyı Van'ın başarısı olarak görüyorum. İnşallah elimizden geldiğince bu tür başarılara imza atmaya devam edeceğiz. Yeter ki Van halkı bize hak ettiğimiz değeri versin ve bize sahip çıksın. Şiirlerimizin mitinglerde okunmasından dolayı tarafımıza herhangi bir ücret ödenmedi. Bu konuda CİMER üzerinden talepte bulunduk. Fakat bize dönen olmadı. Bu konuda beklentimiz devam ediyor. Her şeyde olduğu gibi bu da bir emektir. Her emeğin bir karşılığı olduğu gibi bunun da bir karşılığı olmalıdır. Bu konuda beklentimi yeniliyorum" ifadelerini kullandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHİM ATİŞ

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2023, 13:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER