Vanlı Sanatçı Hüsamettin Ergöl müzik stüdyosu kurdu

Van'ın yetiştirmiş olduğu önemli halk müziği sanatçılarından Hüsamettin Ergöl, kendisine ait bir müzik stüdyosu kurdu. Söz konusu stüdyoda bağlama kursu da veren Ergöl, sanatın gelişmesi adına katkı sunduğunu dile getirdi.

Vanlı Sanatçı Hüsamettin Ergöl müzik stüdyosu kurdu

Van'da uzun yıllardır sanat hayatını sürdüren ve kültürel-sanatsal faaliyetlerde etkin rol üstlenen halk müziği sanatçısı Hüsamettin Ergöl, İpekyolu İlçesi'nde kendisine ait bir müzik stüdyosu kurdu.

Albüm çıkarmak isteyenlere söz konusu stüdyoda yardımcı olan ve aynı zamanda bağlama kursu veren Hüsamettin Ergöl, amacının sanat faaliyetlerini devam ettirmek olduğunu belirtti.

Yaklaşık üç ay önce, Hz. Ömer Camii karşısındaki Gündüz Sokak üzerinde bulunan Oluşum Apartmanı'nda hizmet veren stüdyoyu hizmete açtığını anlatan Hüsamettin Ergöl, "Hizmete açtığımız bu stüdyoda müzik albümlerinin hazırlanması için çaba gösteriyoruz. Bağlama kursu veriyoruz. Şu an belli sayıda öğrencilerimiz var. Kayıtlarımız devam ediyor. Amacımız kültürel ve sanatsal faaliyetleri devam ettirmek" ifadelerini kullandı.

Bugüne dek üstad olarak bildiği birçok sanatçıdan feyz aldığını söyleyen Hüsamettin Ergöl, "Yaklaşık elli yıldan beridir müzikle ilgileniyorum. Âşıklık geleneğinden feyz aldık. Âşık Reyhani, Murat Çobanoğlu, Ahmet Poyrazoğlu, yine Van'dan Âşık Çağlari, Âşık Celali gibi isimlerle birlikte çalıştık. Kazım Gülle ağabeyimizle çalıp söyledik. Atakan Çelik, Hüsamettin Subaşı, Mehmet Aldaşoğlu ile yöre türkülerini seslendirdik. Şimdi ise Van'da bu işe gönül veren gençleri yetiştirmek. Yöre türkülerini onlarla birlikte yeni nesillere aktarmak" dedi.

Ergöl, bağlama çalmak isteyenlere de kapılarının açık olduğunu söyleyerek, Halk Eğitim Merkezi öncülüğünde bu işi sürdüreceklerini dile getirdi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHİM ATİŞ

Güncelleme Tarihi: 01 Ocak 2024, 14:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER