Vanlılardan yardım seferberliği

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki büyük depremin acısı yüreklerdeki tazeliğini korurken, Vanlılar deprem bölgesine yardım göndermek için seferberlik ilan etti. Son zamanların en şiddetli ve en yıkıcı depremi yürekleri dağlarken, Vanlılar deprem bölgesine yardım göndermeye devam ediyor.

Vanlılardan yardım seferberliği

2011 yılında yaşadığı depremi unutamayan Vanlılar, bu kez depremden büyük hasar alan Kahramanmaraş, Gaziantep, Adana, Mersin, Osmaniye, İskenderun, Kayseri, Mardin, Diyarbakır ve Şanlıurfalılara yardım eli uzatıyor.

Deprem bölgesinde acı haberlerin yanı sıra, kurtarma çalışmaları devam ederken, Gaziantep, Adana, Mersin, Osmaniye, İskenderun, Kayseri, Mardin, Diyarbakır ve Şanlıurfa olmak üzere 10 şehirde söz konusu deprem büyük hasarlara yol açtı.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki büyük depremin acısı yüreklerdeki tazeliğini korurken, tüm ülkede adeta seferberlik ilan edildi. Deprem acılarını dindirmek için Vanlılar elinden geleni yapmaya devam ederken, Van'da toplanan ve TIR'lara yüklenen yardımlar bölgeye ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Van'da kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra vatandaşlar da depremde zarar gören vatandaşlar için yardım seferberliğini sürdürüyor. Van'da Atatürk Lisesi ve Zaferler İlköğretim Okulu'nda toplanan yardımlar burada hazır bekletilen TIR'lara yüklenerek bölgeye gönderiliyor.

Van Valiliği'nin yardım çağrısıyla birlikte yaşlı, genç, kadın, erkek herkes seferber olurken, getirilen yardım malzemeleri bölgeye ulaştırılıyor. Yaşanan deprem felaketinin yaralarını sarmak isteyen Vanlılar, kentte toplanan yardımların bir an önce bölgeye ulaşması için, büyük bir çaba harcayarak deprem bölgesine el uzatıyor.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat tarihinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin ardından ülke depremzedeler için seferber olurken, tüm dünyaya dayanışmanın en güzel örneği sergileniyor.

Toplanan yardımların en hızlı şekilde deprem bölgesine ulaşmasını sağlamak için taşın altına elini koyan gönüllü kahramanlar, arı gibi çalışarak malzemelerin TIR'lara yüklenmesini sağlıyor. Van'da vatandaşların yanı sıra kurumlar da deprem bölgesine ciddi anlamda yardımlar gönderiyor.

Van AFAD lojistik deposundan Malatya'ya 994 adet çadır, 4 bin 420 battaniye, 3 bin 600 adet yatak, 6 bin 750 adet çarşaf ve yatak seti gönderilirken, Van Büyükşehir Belediyesi, DSİ 17. Bölge Müdürlüğü, ilçe belediyeleri ve özel firmalardan 49 kamyon, 13 loder, 10 ekskavatör, 4 öncü araç, 3 JCB kepçe, 10 çekici tır, 6 vinç, 2 greyder, 11 jeneratör ve 75 adet kırıcı delici Malatya'ya ulaştırıldı.

Ayrıca Van Büyükşehir Belediyesi, Başkale Belediyesi ve Muradiye ilçe belediyelerine ait toplam 67 araç Malatya'ya gönderilirken, il ve ilçelerden 55 kamyon ve 7 tır olmak üzere toplam 62 araçlık muhtelif gıda, giyim, battaniye, nevresim takımı ve temizlik malzemesi yine bölgeye gönderildi.

Resmî kurum ve STK'lardan 218, Tuşba Belediyesi'nden 20, Van Büyükşehir Belediyesi'nden 83 olmak üzere toplam 331 gönüllü personel ve korucu yerel destek ekibinden 449 güvenlik korucusu, 25 rütbeli personel Malatya deprem bölgesine gitti.

Van merkez ve ilçelerde kurumlar aracılığıyla toplanan yardımlar ise tek tek bölgeye ulaştırılıyor.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER