Vanspor, 12'nci galibiyetini aldı

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Vanspor, Pazar günü deplasmanda karşılaştığı ve 1-0 geriye düştüğü maçta Adıyaman FK'yı 3-1 mağlup ederek on ikinci galibiyetini aldı. Van temsilcisi bu galibiyetle puanını 40'a çıkardı ve üçüncü sıraya yükseldi.

Vanspor, 12'nci galibiyetini aldı

Ligin ikinci devresine Bucaspor'u sahasında 1-0 mağlup ederek galibiyetle başlayan Vanspor, ikinci devrenin ikinci maçında ise deplasmanda karşılaştığı Adıyaman FK'yı 3-1 mağlup etmeyi başardı. Maçın ilk yarısında etkili bir futbol ortaya koyamayan ve rakip kalede pozisyon üretmekte zorluk çeken Vanspor, 30. dakikada kalesinde gördüğü golle ilk yarıyı 1-0 geride kapattı.

İkinci yarıda Emre Oymak'ın oyuna dahil olmasıyla hareketlilik kazanan ve rakip kalede üst üste önemli ataklar yakalayan Vanspor, son haftalarda attığı gollerle takımına önemli puanlar kazandıran Burak Kavlak'ın kaydettiği golle 1-1'lik beraberliği yakaladı.

Beraberlik golünün ardından Adıyaman kalesinde ataklarını sıklaştıran Van temsilcisinde, bu kez sahneye çıkan Bahattin Berke Demircan, 77. dakikada takımını 2-1 öne geçiren golü kaydetti.

Bu golden sonra da arayışlarını sürdüren Kırmızı- Siyahlı takım, 90. dakikada yeni transferi Metincan Cici'nin kaydettiği golle sahadan 3-1 galip ayrıldı. Van temsilcisi Adıyaman FK karşısında aldığı galibiyetle puanını 40'a çıkardı ve üçüncü sıraya yükseldi.

Ligin ikinci devresinde oynadığı iki maçtan da galibiyetle ayrılan Vanspor, bu seriyi sürdürmek ve lider Esenler Erokspor ile arasındaki 9 puanlık farkı eritmek için yoluna kayıpsız devam etmek istiyor.

ESENLER SALLANDI, YIKILMADI...

Grupta 49 puanla liderlik koltuğunda bulunan Esenler Erokspor, deplasmanda karşılaştığı ve zorlandığı maçta Kırklarelispor'u 2-1 mağlup ederken, 41 puanla ikinci sırada bulunan 1461 Trabzon FK ise deplasmanda karşılaştığı Zonguldak Kömürspor'u 4-2 mağlup etmeyi başardı.

Vanspor, 40 puanla üçüncü sırada yer alırken, 38 puan +16 puanla dördüncü sırada bulunan Bucaspor, sahasında Yeni Mersin İdmanyurdu ile 2-2 berabere kaldı.

38 puan +11 averajla beşinci sıraya gerileyen Ankaraspor, deplasmanda karşılaştığı Ankara Demirspor ile 0-0 berabere kalırken, Yeni Mersin İdmanyurdu ise 37 puanla altıncı sıradaki yerinde kaldı.

Deplasmanda karşılaştığı Serik Belediyespor ile 0-0 berabere kalan Diyarbekirspor, 30 puan +3 averajla yedinci sıradaki yerini korurken, Ankara Demirspor ise 30 puan +1 averajla sekizinci sıraya geriledi.

Konuk olduğu Kırşehir Futbol Spor Kulübü ile 1-1 berabere kalan Afyonspor Kulübü, 28 puanla dokuzuncu sıradaki yerinde kalırken, deplasmanda karşılaştığı Beyoğlu Yeni Çarşı'ya 2-0 mağlup olan Nazilli Belediyespor ise 27 puanla onuncu sıradaki yerinde kaldı.

Deplasmanda Bursaspor'u 2-1'le geçen Karacabey Belediyespor, 24 puanla on birinci sıradaki yerini korurken, haftayı galibiyetle kapatan Beyoğlu Yeni Çarşı ise 21 puan -5 averajla on ikinci sıraya yükseldi.

Kırklarelispor, 21 puan -10 averajla on üçüncü sıraya gerilerken, haftayı 1 puanla kapatan Serik Belediyespor ise 19 puanla on dördüncü sıradaki yerinde kaldı.

Haftayı BAY geçen Altınordu, 17 puanla on beşinci sıradaki yerinde kalırken, Kırşehir Futbol Spor Kulübü ise 16 puanla on altıncı sırada yer aldı.

Bursaspor, 14 puanla on yedinci sırada yer alırken, Zonguldak Kömürspor ise 12 puan -12 averajla on sekizinci sırada yer aldı.

Vanspor karşısında on dördüncü mağlubiyetini alan Adıyaman FK ise 12 puan -19 averajla son sırada yer aldı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2024, 13:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER