Vanspor, 1461 Trabzon FK'ya bileniyor

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden ve ligi 75 puanla ikinci sırada tamamlayan Vanspor'da, Play-Off müsabakasının hazırlıkları devam ediyor. Van temsilcisi, Cuma günü oynanan maçta sahasından Yeni Mersin İdmanyurdu'nu 2-1 mağlup eden 1461 Trabzon FK ile karşılaşırken, 3. Turun ilk maçı 22 Mayıs Çarşamba günü oynanacak.

Vanspor, 1461 Trabzon FK'ya bileniyor

Vanspor'un da mücadele ettiği TFF 2. Lig'de Play-Off eşleşmelerinde 2. tur karşılaşmasının ikinci maçları geçtiğimiz Cuma günü tamamlandı. İlk maçta 0-0 berabere kaldığı Yeni Mersin İdmanyurdu'nu ikinci maçta 2-1 mağlup eden 1461 Trabzon FK, 3. Turda Vanspor'un rakibi oldu.

TFF 2. Lig Beyaz Grupta Play-Off 2. tur ilk maçında Vanspor'un grubunda bir üst tura yükselmek için mücadele eden Yeni Mersin İdman Yurdu ile 1461 Trabzon FK ilk maçta golsüz berabere kalmıştı. Trabzon'da karşı karşıya gelen 1461 Trabzon FK ile Yeni Mersin İdman Yurdu, Vanspor'un rakibi olmak için mücadele etti. 1-0 geriye düştüğü maçta rakibini 2-1 mağlup eden 1461 Trabzon FK, 3. Turda Vanspor'un rakibi oldu.

Bu kapsamda Çarşamba günü deplasmanda 3. Turun ilk maçında 1461 Trabzon FK ile karşı karşıya gelecek olan Van temsilcisi, zorlu deplasmandan önemli bir avantajla dönmenin hesabını yapıyor.

TFF 2. Lig Beyaz Grupta, sezon önceki hafta oynanan maçlarla tamamlanmıştı. Bu kapsamda ligi 83 puanla liderlik koltuğunda kapatan Esenler Erokspor şampiyon olurken, Vanspor, Bucaspor, 1461 Trabzon FK, Ankaraspor ve Yeni Mersin İdman Yurdu takımları ise Play-Off'a kalan takımlar olmuştu.

Ligi ikinci sırada tamamlayan Van temsilcisi, kendi grubunda Play-Off finaline kalırken, 1461 Trabzon FK, Ankaraspor ile, Bucaspor 1928 ise Yeni Mersin İdmanyurdu ile eşleşmişti. Sahasında konuk ettiği Ankaraspor'u 4-1 mağlup eden 1461 Trabzon FK'nın yanı sıra, deplasmanda karşılaştığı Bucaspor 1928'i 1-0 mağlup eden Yeni Mersin İdmanyurdu tur atlayan takımlar olmuştu.

İkinci turda karşı karşıya gelen 1461 Trabzon FK ile Yeni Mersin İdmanyurdu karşılaşmasında ilk maç 0-0 eşitlikle sona ererken, ikinci maçta 1461 Trabzon FK sahasında Yeni Mersin İdmanyurdu'nu 2-1'le geçerek, adını 3. Tura yazdıran  taraf oldu.

Ligde oynadığı 36 lig maçında 24 galibiyet, 6 beraberlik ve 6 mağlubiyet alan Vanspor, attığı 63 gole karşılık kalesinde ise 37 gol görmüştü.

Bu kapsamda Şahabettin Özarslaner Spor Tesisleri'nde, Ümit Bozkurt teknik sorumluluğunda 22 Mayıs Çarşamba günü deplasmanda karşılaşacağı 1461 Trabzon FK maçının hazırlıklarını yoğun bir tempoda sürdüren Vanspor, 27 Mayıs Pazartesi günü sahasında oynayacağı ikinci maç öncesi önemli bir avantaj elde etmek istiyor.

Kırmızı- Siyahlı takım, Play-Off 3. Tur maçında eşleşeceği 1461 Trabzon FK'yı iki maçta da mağlup ederek, adını finale yazdırmak istiyor. 22 Mayıs Çarşamba günü ve 27 Mayıs Pazartesi günü 1461 Trabzon FK ile karşılaşacak olan Kırmızı- Siyahlı takım, rakibini elemenin hesabını yapıyor.

Bu kapsamda 22 Mayıs Çarşamba günü saat 15.30'da Trabzon Ortahisar Yavuz Selim Stadyumu'nda oynanacak olan karşılaşmanın kıran kırana geçmesi bekleniyor. 3. Turda ilk maçta deplasmanda oynayacağı maçta önemli bir avantaj elde etmek isteyen Vanspor, 27 Mayıs'ta sahasında oynayacağı maçta da rakibini mağlup ederek adını finale yazdırmak istiyor.

3. Tur'da Çarşamba günü 1461 Trabzon FK ile karşılaşacak olan Ümit Bozkurt'un öğrencileri, rakibini geçmesi halinde, Kırmızı Grupta finale kalan takımla tarafsız sahada karşı karşıya gelecek.

Tek maç eleme usulüne göre oynanacak olan final müsabakasında galip gelen taraf adını 1. Lig'e yazdıran takım olacak.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER