Vanspor, Batuhan Kör’ü kadrosuna kattı

2024-2025 futbol sezonunda yine ikinci ligde yoluna devam edecek olan Vanspor, son olarak 1461 Trabzon FK’da top oynayan ve attığı gollerle takımına önemli puanlar kazandıran Batuhan Kör’ü kadrosuna kattı. Golcü futbolcu bu sezon Vanspor’a karşı oynadığı maçlarda 1 gol atıp, 1 asist yapmıştı.

Vanspor, Batuhan Kör’ü kadrosuna kattı

Bu sezon kırmızı grupta mücadele edecek olan Vanspor'da transfer çalışmaları aralıksız bir şekilde devam ediyor. Van temsilcisi bu kapsamda Yusuf Abdioğlu, Bekir Can Kara ve Mert Örnek’in ardından geçtiğimiz sezon 1461 Trabzon FK formasıyla play-off finali oynayan golcü futbolcu Batuhan Kör’le anlaşmaya vardı.

Yeni sezon hazırlıklarını yoğun bir şekilde sürdüren Vanspor, bir yandan da eksik mevkilere transfer yapmak için görüşmelerini sürdürüyor. Van temsilcisi bu kapsamda son olarak Batuhan Kör’ü kadrosuna kattı.

İç ve dış transferlerle birlikte şu ana kadar 22 futbolcuyla resmi anlaşma sağlayan Vanspor, Batuhan Kör’ün transfer edilmesiyle birlikte, forvet mevkiinde de önemli bir eksiğini gidermiş oldu.

Batuhan Kör ile birlikte şu ana kadar iç ve dış transferde 22 futbolcuyla anlaşma sağlayan Kırmızı- Siyahlı takım, eksik mevkiler için birçok futbolcuyla temas halinde. Son olarak dış transferde Batuhan Kör ile anlaşma sağlayan ve gol yolunda önemli bir eksiğini gideren Van temsilcisinin önümüzdeki günlerde takımın durumuna göre birkaç transfer daha yapması bekleniyor.

18 Temmuz'da yapılan olağanüstü kongrede Vanspor'un yeni başkanı seçilen Erol Temel ve transfer komitesi transfer çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Başkan Temel ve transfer komitesi bu kapsamda son olarak 1461 Trabzon FK ile önemli bir başarı yakalayan Batuhan Kör ile anlaştı.

Yeni sezon hazırlıklarını Teknik Direktör Tahsin Tam yönetiminde Şahabettin Özarslaner Spor Tesisleri'nde yoğun bir şekilde tamamlayan ve bugün Kayseri'de ikinci etap kamp çalışmalarına başlayacak olan Vanspor'da transfer çalışmaları sürdürüyor.

Bu kapsamda daha önce iç transferde Hasan Bilal, Ahmet Eren, Harun Kavaklıdere, Kerem Çağatay, Burak Kavlak, Alpay Koçaklı, Medeni Bingöl, Muhammed Ali Doğan, Erdem Seçgin ve Cantuğ Temel ile anlaşan Vanspor, dış transferde ise şu ana kadar Sergen Yatağan, Fuat Bavuk, kaleci Abdulsamed Damlu, Enes Kayar, Massis Gülük, Devrim Taşkaya, Ayberk Kaygısız, Eren Albayrak, Bekir Can Kara, Mert Örnek, Yusuf Abdioğlu ve Batuhan Kör’ü kadrosuna kattı.

Teknik Direktör Tahsin Tam'ın sunduğu liste doğrultusunda transfer çalışmalarını sürdüren Vanspor, eksik mevkiler için transfer çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.   

Bu kapsamda Batuhan Kör’ün transferiyle ilgili kulüp tarafından yapılan açıklamada, “Kulübümüz Trabzonspor’dan başarılı forvet oyuncusu Batuhan Kör ile anlaşma sağlamıştır. Futbolcumuza ve camiamıza hayırlı olmasını diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

BATUHAN KÖR KİMDİR?

2001 yılında Trabzon’da dünyaya gelen Batuhan Kör, futbol kariyerine Bursaspor altyapısında başladı. Akabinde Bursaspor U16, U17 ve U19 takımlarında forma giydikten sonra Bursaspor formasını sırtına geçirdi.

Buradan da Süper Lig temsilcisi Trabzonspor’a transfer olan Batuhan Kör, Manisa FK ve 1461 Trabzon FK takımlarında forma giydi.

Kariyerinde 149 resmi maçta forma şansı bulan golcü futbolcu, bu periyotta 46 gol atıp, 11 asist katkısında bulundu. Bu süreçte 8 bin 951 dakika sahada kalan Batuhan Kör, 16 maçta sarı kart gördü.

Geçtiğimiz sezon 1461 Trabzon FK formasıyla 37 resmi maçta forma şansı bulan Batuhan Kör, 14 gol atıp, 5 asist katkısında bulundu. Bin 905 dakikada sahada kalan Batuhan Kör, 5 maçta sarı kart gördü.

Kariyerinde 58 maçta Bursaspor formasını terleten ve 16 gol, 2 asist katkısında bulunan Batuhan, 53 maçta 1461 Trabzon FK formasıyla 19 gol atıp, 8 asist katkısında bulundu.

Yine Manisa FK formasıyla 23 maçta forma şansı bulan Batuhan, 5 gol atıp, 1 asist katkısında bulunurken, Bursaspor U19 formasıyla ise 15 maçta 6 gol atmayı başardı.

1. Lig’de 70, 2. Lig’de 52, U19 Süper Lig’de 15, Türkiye Kupası’nda ise 12 maçta forma şansı bulan golcü futbolcu, Türkiye U21 takımıyla ise 4 resmi maçta forma giydi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2024, 09:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER