Vanspor'da ayrılıklar devam ediyor

2024-2025 futbol sezonunda yine ikinci ligde yoluna devam edecek olan Vanspor'da, ayrılıklar devam ediyor. Furkan Saki ve Muhammed Gönülaçar’ın ardından, Vanspor’da iki sezondur top koşturan Hasan Bilal de takıma veda etti.

Vanspor'da ayrılıklar devam ediyor

2022-2023 futbol sezonunda Kasımpaşa'dan transfer edilen ve Vanspor forması altında kariyerinin en iyi çıkışını yakalayan Hasan Bilal, Vanspor'a veda etti. Kırmızı- Siyahlı forma ile 62 resmi maçta forma giyen Hasan Bilal, bu periyotta 19 gol atıp, 11 asist katkısında bulundu.

Bu sezon da Vanspor'da attığı gollerle adından söz ettiren ve önemli bir mücadele ortaya koyan Hasan Bilal'in ayrılığı taraftarı üzdü. Geçtiğimiz sezon Vanspor formasıyla altında savunmada önemli işlere imza atan ve Bursapor'a transfer olan Furkan Saki'nin ardından, orta sahada takıma güç katan Muhammed Gönülaçar geçtiğimiz günlerde takıma veda etmişti.

Furkan Saki ve Muhammed Gönülaçar'ın takımdan ayrılmasının ardından, Hasan Bilal de yaptığı açıklamada, Vanspor'a veda ettiğini duyurdu. Bu sezon 2. Lig'de mücadele edecek olan takımlar, kadrolarını güçlendirmeye devam ederken, Vanspor'da ise transfer sessizliği devam ediyor.

İç transferde sözleşmesi sona eren başarılı futbolcular takımdan tek tek ayrılırken, bundan sonraki süreçte nasıl bir yol izleneceği ise merak ediliyor. Furkan Saki, Muhammed Gönülaçar ve Hasan Bilal'in ayrılığı kesinleşirken, başarılı eldiven Nurullah Aslan'ın da takımdan ayrılacağı ileri sürülüyor.

2022 yılında Süper Lig temsilcisi Kasımpaşa'dan transfer edilen ve bu sezon Vanspor formasıyla üstün bir performans ortaya koyan Hasan Bilal, Kırmızı- Siyahlı formayla bu sezon 29 maçta forma giydi ve adından sıkça söz ettirmeyi başardı.

Bu sezon 10 gol atıp, 7 asist katkısında bulunan Hasan Bilal, bin 884 dakika sahada kalırken, bu süreçte 3 sarı kart gördü.

"AYRILIKLAR DA SEVDAYA DÂHİLDİR"

Hasan Bilal yaptığı açıklamada, "Sevgili Vanspor taraftarı; İki sezondur formasını gururla terlettiğim Vanspor'dan ayrılma vakti geldi. Beni evimde gibi hissettiren sizlere, başkanımız Feyat Kıyak'a, sportif direktörümüz Osman Yıldırgan abime, birbirinden değerli yönetici abilerime, kulüp personellerimize, basın mensuplarına, birlikte mücadele ettiğim takım arkadaşlarıma ve çalışma fırsatı bulduğum hocalarıma teşekkür ederim. Vanspor'u ve Van halkını hep güzel anılarla hatırlayacağım. Güzel günlerde yeniden görüşmek dileğiyle, hakkınızı helal edin. Sağlıcakla kalın. Ayrılıklar da sevdaya dahildir" ifadelerine yer verdi.

HASAN BİLAL KİMDİR?

1998 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Hasan Bilal, Rami Spor Kulübü alt yapısında futbola başladı. Daha sonra Galatasaray alt yapısına geçiş yapan Hasan Bilal, bir sezon sonra Kasımpaşa alt yapısında futbol kariyerini sürdürdü.

Kasımpaşa ile profesyonel futbol kariyerine adım atan Hasan Bilal, daha sonra Keçiörengücü, Sakaryaspor, Diyarbekirspor ve Serik Belediyespor'da kiralık olarak forma giydi. Futbol kariyerinde 158 resmi maça çıkan Hasan Bilal, 34 gol atarken, 14 asist katkısında bulundu.

7 bin 689 dakikada sahada kalan Hasan Bilal, 2022-203- 2023-2024 futbol sezonlarında Vanspor formasını terletti.

Öte yandan Vanspor'un başarılı eldiveni Nurullah Aslan ise Bursaspor ile anlaştığı iddia ediliyor.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2024, 10:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER