Vanspor'dan orta sahaya önemli takviye

2024-2025 futbol sezonunda 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor, son olarak Iğdır Futbol Kulübü ile şampiyonluk yaşayan orta saha oyuncusu Eyüp Akcan'ı kadrosuna kattı. Van temsilcisi Eyüp Akcan'ın transferiyle birlikte orta sahada önemli bir eksiğini gidermiş oldu.

Vanspor'dan orta sahaya önemli takviye

Bu sezon Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor'da transfer çalışmaları aralıksız bir şekilde devam ediyor. Van temsilcisi bu kapsamda son olarak Iğdır Futbol Kulübü ile şampiyonluk yaşayan başarılı orta saha oyuncu Eyüp kadrosuna kattığını açıkladı.

Tahsin Tam yönetiminde sezona sıkı bir şekilde hazırlanan Vanspor'da, transfer hareketliliği devam ediyor. 13 Eylül'de sona erecek olan yaz transfer dönemi kapsamında çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdüren Vanspor, eksik mevkilerine transferler yapmaya devam ediyor.

Bu kapsamda son olarak geçtiğimiz sezon Iğdır Futbol Kulübü ile şampiyonluk kupasını kaldıran ve orta sahada ortaya koyduğu performansla takımının şampiyon olmasında önemli katkıları bulunan Eyüp Akcan'ı kadrosuna katan Vanspor, orta sahada önemli bir eksiği daha gidermiş oldu.

İç ve dış transferlerle birlikte şu ana kadar 25 futbolcuyla resmi anlaşma sağlayan Vanspor, Eyüp Akcan'ın transfer edilmesiyle birlikte, orta sahada önemli bir eksiğini gidermiş oldu.

Eyüp Akcan ile birlikte şu ana kadar iç ve dış transferde 25 futbolcuyla anlaşma sağlayan Kırmızı- Siyahlı takım, kadrosunu önemli ölçüde tamamlamış oldu. Son olarak dış transferde orta saha oyuncusu Eyüp Akcan ile anlaşma sağlayan ve orta sahada önemli bir eksiğini gideren Van temsilcisinin bir kanat takviyesi yapması bekleniyor.

18 Temmuz'da yapılan olağanüstü kongrede Vanspor'un yeni başkanı seçilen Erol Temel ve transfer komitesi transfer çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Başkan Temel ve transfer komitesi bu kapsamda son olarak Iğdır Futbol Kulübü ile şampiyonluk yaşayan orta saha oyuncusu Eyüp Akcan ile anlaştı.

Yeni sezona Teknik Direktör Tahsin Tam yönetiminde Şahabettin Özarslaner Spor Tesisleri'nde yoğun bir şekilde hazırlanan Vanspor, bu kapsamda yarın ilk lig maçında Derince Belediyespor ile karşı karşıya gelecek.

Bu kapsamda daha önce iç transferde Hasan Bilal, Ahmet Eren, Harun Kavaklıdere, Kerem Çağatay, Burak Kavlak, Medeni Bingöl, Muhammed Ali Doğan, Erdem Seçgin ve Cantuğ Temel ile anlaşan Vanspor, dış transferde ise şu ana kadar Sergen Yatağan, Fuat Bavuk, kaleci Abdulsamed Damlu, Enes Kayar, Massis Gülük, Devrim Taşkaya, Ayberk Kaygısız, Eren Albayrak, Bekir Can Kara, Mert Örnek, Yusuf Abdioğlu, Batuhan Kör, Muhammet Ensar Çavuşoğlu, Onur Özcan, Kurtuluş Yurt ve Eyüp Akcan'ı kadrosuna kattı.

Teknik Direktör Tahsin Tam'ın sunduğu liste doğrultusunda transfer çalışmalarını sürdüren Vanspor'un, kanat transferi de yapması bekleniyor.

Öte yandan Vanspor, Van'da ve Kayseri'de yapılan kamplarda beklenen performansı ortaya koyamayan Alpay Koçaklı, Abdulcebrail Akbulut ve Yunus Emre Yalçın ile yollarını ayırmıştı.

Vanspor Futbol Kulübü tarafından Eyüp Akcan'ın transferiyle ilgili yapılan açıklamada, "Kulübümüz geçtiğimiz sezon Iğdır FK ile şampiyonluk yaşayan başarılı oyuncu Eyüp Akcan ile anlaşmaya varmıştır. Futbolcumuza ve camiamıza hayırlı olması dileğiyle" ifadelerine yer verildi.

EYÜP AKCAN KİMDİR?

2002 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Eyüp Akcan, futbola Fenerbahçe altyapısında başladı. Akabinde Fenerbahçe U16, U21 ve U19 takımlarında forma giydikten sonra profesyonel takımda da forma şansı buldu.

Akabinde Tarsus İdman Yurdu'na kiralanan Eyüp Akcan, burada bir sezon forma giydikten sonra tekrar Fenerbahçe'ye geri döndü. Bir sonraki sezon Zonguldak Kömürspor'a kiralanan Eyüp Akcan, burada da bir sezon geçirdikten sonra takımına geri döndü.

Daha sonra Iğdır Futbol Kulübü'ne kiralanan Eyüp Akcan bura da 2 sezon forma giydi.

Kariyerinde 162 resmi maçta forma giyen başarılı orta saha oyuncu, bu periyotta 6 gol atıp, 9 asist katkısında bulundu. 11 bin 207 dakika sahada kalan Eyüp, bu süreçte 20 sarı, 2 kırmızı kart gördü.

Geçtiğimiz sezon ise Iğdır Futbol Kulübü formasıyla 33 maçta forma şansı bulan Eyüp, 2 gol atıp, 7 asist katkısında bulundu. 2 bin 348 dakika sahada kalan Eyüp, 3 sarı, 1 kırmızı kart gördü.

Iğdır Futbol Kulübü ile şampiyonluk kupasını kaldıran başarılı orta saha, takımının şampiyon olmasında büyük pay sahibi olmayı başardı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2024, 15:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER