Vanspor dördüncü sıraya yükseldi

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden ve hafta sonu sahasında konuk ettiği Adıyaman Futbol Kulübü'n Emre Öztürk ve Harun Kavaklıdere'nin golleriyle 2-1 mağlup eden Vanspor, 6 puanla dördüncü sıraya yükseldi.

Vanspor dördüncü sıraya yükseldi

Sezona Bucaspor galibiyetiyle başlayan Van temsilcisi, taraftarıyla buluştuğu ikinci hafta maçında sahasında Adıyaman Futbol Kulübü'nü de mağlup ederek puanını 6'ya yükseltti.

Taraftarların bilet fiyatlarının yüksek olmasından dolayı ilgi göstermedi maçta rakibiyle kıran karına mücadele eden Vanspor, sahadan 3 puanla ayrılan taraf oldu. Birçok net gol pozisyonundan faydalanamayan Kırmızı- Siyahlı takım, buna rağmen sahadan galibiyetle ayrılmayı bildi.

Güçlü rakiplerin yer aldığı Beyaz Grupta, maçlar da kıran kırana geçiyor. Grupta yer alan Esenler Erokspor, Ankaraspor, Nazilli Belediyespor, Vanspor ve Diyarbekirspor ilk iki maçını kazanan takımlar oldu.

Vanspor Mustafa Sarıgül teknik sorumluluğunda sahaya; Nurullah Aslan, Furkan Saki, Kerem Çağatay, Harun Kavaklıdere, Bertuğ Bayar, Bekir Can Kara, Hasan Bilal, Emre Öztürk, Erdem Seçgin, Medeni Bingöl ve Abdulcebrail Akbulut onbiriyle çıktı.

Adıyamanspor Erol Kapusuz  teknik sorumluluğunda sahaya; Melih Ağa, Vedat Yeşilkaya, Nihat Koç, Atakan Ekiz, Burak Gürler, Yusuf Akın, Salim İyik, Serhat Yeşilördek, Alperen Keleş, Hüseyin Çakmak ve Muhammed Furkan Demir onbiriyle çıktı.

Van Atatürk Şehir Stadında oynanan karşılaşmayı; Berkay Erdemir, Ahmet Şimşek, Uğur Başdaş ve Berk Çekal hakem dörtlüsü yönetti.

Van temsilcisi 44. dakikada kazandığı köşe vuruşunu Emre Öztürk ile gole çevirirken, Adıyaman FK bu gole erken cevap verdi. 45+6. dakikada Gelişen Adıyaman FK atağında kaleciyle karşı karşıya kalan Salim İyik, fileleri havalandırarak takımının beraberlik golünü kaydetti.

Soyunma odasına 1-1'lik eşitle giren takımlar, ikinci yarıya da hızlı başladı. Karşılıklı ataklarla geçen ikinci yarıda Vanspor, 52. dakikada Harun Kavaklıdere'nin kaydettiği golle durumu 2-1 yaptı. Maçın kalan kısmında Van temsilcisi birkaç net ataktan faydalanamazken, Adıyaman temsilcisi ise bulduğu pozisyonları golle sonuçlandıramadı.

Son bölümü nefes kesen maçta Vanspor kalesini gole kapatarak sahadan 2-1 galip ayrılan taraf oldu. Kırmızı- Siyahlı takım aldığı bu galibiyetle puanını 6'ya yükseltirken, Adıyaman FK ise 0 puanda kaldı.

GRUPTA DİĞER MAÇLAR…

Öte yandan Vanspor'un grubunda oynanan diğer maçlarda Esenler Erokspor, sahasında Kırklarelispor'u 4-0 gibi net bir skorla mağlup ederek 6 puanla liderlik koltuğuna otururken, evinde Ankara Demirspor'u 3-0 mağlup eden Ankaraspor ise 6 puanla ikinci sırada yer aldı.

Evinde Beyoğlu Yeni Çarşı'yı 1-0'la geçen ve puanını 6'ya yükselten Nazilli Belediyespor üçüncü sırada yer alırken, bir diğer 6 puanlı takım olan Vanspor ise dördüncü sırada yer aldı.

Sahasında konuk ettiği Serik Belediyespor'u 1-0'la geçen Diyarbekirspor, 6 puanla beşinci sırada yer alırken, konuk ettiği Zonguldak Kömürspor'u 2-0 mağlup eden 1461 Trabzon FK ise 4 puanla altıncı sırada yer aldı.

Evinde Bursaspor'u 2-0 mağlup eden Karacabey Belediyespor 3 puan +1 averajla yedinci sırada yer alırken, Serik Belediyespor ise 3 puanla sekizinci sırada bulunuyor.

Ankara Demirspor 3 puan -2 averajla  dokuzuncu sırada yer alırken, Yeni Mersin İdmanyurdu ise 2 puanla onuncu sırada yer alıyor.

Lige istediği gibi başlayamayan Bucaspor, 1 puan -1 averajla on birinci sırada yer alırken, Bursaspor ise 1 puan -2 averajla on ikinci sırada bulunuyor.

Kırklarelispor 1 puanla on üçüncü sırada yer alırken, grupta yer alan Altınordu, Afyonspor Kulübü, Adıyaman FK, Kırşehir Futbol Spor Kulübü, Beyoğlu Yeni Çarşı ve Zonguldak Kömür takımları ise henüz puan alamadı.

Van temsilcisi önümüzdeki hafta deplasmanda Serik Belediyespor ile karşı karşıya gelecek.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2023, 14:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER