Vanspor galibiyete hasret kaldı

2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden ve ligde oynadığı 7 maçta 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan Vanspor, galibiyete hasret kaldı. Pazar günü deplasmanda karşılaştığı ve yaklaşık 50 dakika 1 kişi eksik oynayan Arnavutköy Belediyesi Futbol Spor Kulübü'yle 1-1 berabere kalan Vanspor, galibiyet hasretini 5 haftaya çıkardı.

Vanspor galibiyete hasret kaldı

Son haftalarda ligde istediği sonuçları elde edemeyen Vanspor, Pazar günü deplasmanda karşılaştığı Arnavutköy Belediyesi Futbol Spor Kulübü'yle de 1-1 berabere kalarak, kötü gidişatını devam ettirdi.

Ligin ilk haftasında konuk ettiği Belediye Derincespor'u 2-1'le geçen, ikinci haftada deplasmanda Nazillispor'u ise 3-0 mağlup eden Vanspor, üçüncü hafta maçında yine deplasmanda karşılaştığı Giresunspor ile 1-1 berabere kalırken, dördüncü hafta maçında sahasında Elazığspor'a 2-0 mağlup olarak, şampiyonluk yolunda önemli bir yara almıştı.

Ligin beşinci hafta maçında ise deplasmanda karşılaştığı ve 1-0 öne geçtiği maçta Menemen Futbol Kulübü ile 1-1 berabere kalan Vanspor, ligin altıncı hafta maçında yeni teknik direktörü Ümit Bozkurt sorumluluğunda sahasında karşılaştığı Aksarayspor'a ise 1-0 mağlup olarak galibiyet hasretini sürdürmüştü.

Ligde oynadığı son maçta 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan Vanspor, Arnavutköy Belediyesi Futbol Spor Kulübü karşısında aldığı 1 puana razı oldu. Bu beraberlikle puanını 9 yapan Vanspor, liderle arasındaki puan farkının 10'na yükselmesine müsaade etti.

Menemen FK beraberliğinin ardından teknik direktör değişikliğine giden Vanspor, Ümit Bozkurt yönetiminde de kötü gidişatına son veremedi. Rakipleri karşısında organize olamayan ve yakaladığı net atakları golle sonuçlandıramayan Van temsilcisinin, kötü gidişata ne zaman son vereceğim merak ediliyor.

45. dakikada Muhammed Eren Arıkan'ın kırmızı kart görmesiyle ikinci yarıda sahaya 10 kişiyle çıkan Arnavutköy Belediyesi Futbol Spor Kulübü, Vanspor'a geçit vermedi ve sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.

Önceki hafta Menemen FK, bu hafta ise 45 dakika boyunca 10 kişi kalan Arnavutköy Belediyesi Futbol Spor Kulübü karşısında varlık gösteremeyen Vanspor, ligde oynadığı son 5 maçta Giresunspor ile 1-1, Menemen FK ile 1-1 ve Arnavutköy Belediyespor ile 1-1 berabere kalırken, Elazığspor'a 2-0, Aksarayspor'a ise 1-0 mağlup oldu.

Üst sıralara oynayan takımların maçlarını kazanmasıyla, rakipleriyle arasındaki puan farkı her hafta açılan Vanspor'da yönetimin kötü gidişata son vermek için nasıl bir yol haritası izleyeceği merak konusu oldu.

MENEMEN YENİDEN LİDERLİK KOLTUĞUNUN SAHİBİ…

Öte yandan grupta oynanan diğer karşılaşmalarda deplasmanda karşılaştığı Giresunspor'u 2-0 mağlup eden Menemen FK 19 puan +12 averajla liderlik koltuğuna yükselirken, sahasında ligin güçlü takımlarından Elazığspor'u 1-0'la geçen Aksarayspor ise 19 puan +12 averajla ikinci sırada yer aldı.

Konuk ettiği Karacabey Belediyespor'u 3-2 mağlup eden Bucaspor, 16 puanla üçüncü sıraya yükselirken, sahasında Beyoğlu Yeni Çarşı ile 2-2 berabere kalan Serik Belediyespor ise 15 puanla dördüncü sıraya geriledi.

Evinde konuk ettiği Belediye Derince ile 1-1 berabere kalan Ankara Demirspor, 13 puan +4 averajla beşinci sıraya yükselirken, haftayı mağlubiyetle kapatan Elazığspor ise 13 puan +3 averajla altıncı sıraya geriledi.

Karacabey Belediyespor 10 puanla yedinci sıradaki yerinde kalırken, deplasmanda Arnavutköy Belediyespor ile 1-1 berabere kalan Vanspor ise 9 puanla sekizinci sıradaki yerinde kaldı.

Deplasmanda karşılaştığı Somaspor'u 3-1 mağlup eden Karaman FK, 8 puan +3 averajla dokuzuncu sıraya yükselirken, Beyoğlu Yeni Çarşı ise 8 puan +1 averajla onuncu sıraya geriledi.

10 kişiyle Vanspor'dan 1 puan koparan Arnavutköy Belediyespor, 8 puanla on birinci sıraya gerilerken, Somaspor ise 7 puanla on ikinci sıraya geriledi.

Giresunspor 5 puan -5 averajla on üçüncü sırada yer alırken, sahasında Nazillispor ile 1-1 berabere kalan Erbaaspor ise 5 puan -7 averajla on dördüncü sırada yer aldı.

Belediye Derince 4 puanla on altıncı sırada yer alırken, Nazillispor ise 4 puanla on yedinci sırada yer aldı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER