Vanspor, hazırlık maçında berabere kaldı

2024-2025 futbol sezonunda 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele edecek olan Vanspor, kentteki 1. etap kamp çalışmalarını tamamladıktan sonra 2 Ağustos'ta toplandığı Kayseri'de de ikinci etap kamp çalışmalarını tamamladı. İkinci etap kamp çalışmaları kapsamında son hazırlık maçında Adana 01 Futbol Kulübü ile karşı karşıya gelen Van temsilcisi sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı.

Vanspor, hazırlık maçında berabere kaldı

Teknik Direktör Tahsin Tam yönetiminde çalışmalarını yoğun bir sürdüren ve ilk hazırlık maçında Osmaniyespor FK'yı 3-0 mağlup eden, ikinci hazırlık maçında ise Kayserispor'a 3-1 mağlup olan Vanspor, üçüncü hazırlık maçı kapsamında ise 2. Lig takımlarından Adana 01 Futbol Kulübü ile karşı karşıya geldi.

İki takımında üstün performans sergiledi maçta, ilk yarı Samed Ali Kaya'nın 35. dakikada kaydettiği golle Adana 01 Futbol Kulübü'nün 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı. İkinci yarıya etkili başlayan Van temsilcisi, 57. dakikada Zafer Göktuğ Erdem'in golüyle eşitliği yakaladı.

Beraberlik golünün ardından Vanspor kalesinde üst üste ataklar geliştiren Adana temsilcisi, aradığı golü 65.dakikada yine Samed Ali Kaya'nın ayağından buldu. Bu golden sonra bu kez rakip kalede gol arayan Van temsilcisi 75. dakikada Harun Kavaklıdere'nin golüyle eşitliği yakaladı.

Maçın kalan bölümünde iki takım da geliştirdiği önemli ataklı golle sonuçlandıramayınca hazırlık maçı 2-2 eşitlikle sona erdi. İlk hazırlık maçında Osmaniyespor FK'yı 3-0 mağlup eden Vanspor, ikinci hazırlık maçında ise Kayserispor'a 3-1 mağlup olmuştu.

Sezon öncesi transfer çalışmalarında büyük yol kat eden ve önemli futbolcuları kadrosuna kadar Vanspor, Teknik Direktör Tahsin Tam yönetiminde, lig çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor.

Yeni transferlerin de takıma katılmasıyla birlikte Kayseri Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nde ikinci etap kamp çalışmalarını tamamlayan Vanspor, sezon hazırlıkları kapsamında son hazırlık maçında Adana 01 Futbol Kulübü ile karşı karşıya geldi.

22 Temmuz Pazartesi günü Van'da toplanan ve Teknik Direktör Tahsin Tam yönetiminde Şahabettin Özarslaner Spor Tesisleri'nde çalışmalarını tamamlayan Vanspor, 2 Ağustos Cuma günü ise ikinci etap kamp çalışmaları kapsamında toplandığı Kayseri'de çalışmalarını dün itibariyle tamamladı.

Burada 3 hazırlık maçı yapan Vanspor, dün itibariyle ikinci etap kamp çalışmalarını tamamladı. 19 Ağustos'ta tekrar Van'da toplanarak olan Kırmızı- Siyahlı takım, 1 Eylül'de oynayacağı Belediye Derincespor maçı hazırlıklarını burada sürdürecek.

1 Eylül'de başlayacak olan lig öncesi Van'da ve Kayseri'de yaptığı kamplarda güç depolayan Van temsilcisi, 19 Ağustos'ta tekrar Van'da toplayarak lig öncesi son hazırlıklarını yapacak.

Öte yandan Vanspor'da bir yandan transfer çalışmaları da devam ediyor. Van temsilcisi bu kapsamda şu ana kadar iç ve dış transferde 23 futbolcuyu renklerine bağladı.

İç transferde Hasan Bilal, Ahmet Eren, Harun Kavaklıdere, Kerem Çağatay, Burak Kavlak, Alpay Koçaklı, Medeni Bingöl, Muhammed Ali Doğan, Cantuğ Temel ve Erdem Seçgin'le anlaşma sağlayan Vanspor, dış transferde ise şu ana kadar Sergen Yatağan, Fuat Bavuk, kaleci Abdulsamed Damlu, Enes Kayar, Massis Gülük, Devrim Taşkaya, Ayberk Kaygısız, Eren Albayrak, Bekir Can Kara, Mert Örnek, Yusuf Abdioğlu, Batuhan Kör ve Muhammet Ensar Çavuşoğlu'nu kadrosuna kattı.

Yusuf Abdioğlu, Bekir Can Kara, Mert Örnek, Batuhan Kör ve Muhammet Ensar Çavuşoğlu'nun takıma katılmasıyla birlikte 5 mevkide önemli eksikliklerini gideren Vanspor, transfer çalışmalarını büyük ölçüde tamamlamış oldu.

Özellikle savunma bölgesi için birkaç futbolcuyla görüşme halinde olan Van temsilcisi, bu transferleri de kampa yetiştirmek için yoğun çaba harcıyor. Teknik Direktör Tahsin Tam'ın sunduğu liste doğrultusunda transfer çalışmalarını sürdüren transfer komitesi, transfer çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

İLK MAÇ İÇERDE…

Öte yandan 1 Eylül'de başlayacak olan lig öncesi Kayseri'de son çalışmalarını sürdüren Van temsilcisi, ilk maçında sahasında saat 16.00'da Belediye Derincespor ile karşı karşıya gelecek.

1 Eylül Pazar günü oynanacak olan maçta, Vanspor sahaya taraftarından yoksun çıkacak. TFF 2. Lig'de sezon 1 Eylül 2024 tarihinde başlayacak ve ilk yarı 22 Aralık 2024 tarihinde sona erecek. İkinci yarı 19 Ocak 2025 tarihinde başlayacak ve normal sezon 3 Mayıs 2025 tarihinde sona erecek. Ligin 22. ve 29. hafta müsabakaları hafta içi oynanacak.

TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de sezon sonunda oynanacak olan play-off müsabakalarına ilişkin tarihler daha sonra ilan edilecek.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2024, 10:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER