Vanspor liderliği Menemen'e kaptırdı

2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden ve ligde oynadığı ilk iki maçında da sahadan galibiyetle ayrılan Vanspor, Pazar günü gece maçında deplasmanda karşılaştığı Giresunspor ile 1-1 berabere kalarak, liderlik koltuğunu 3'te 3 yapan Menemen Futbol Kulübü'ne kaptırdı.

Vanspor liderliği Menemen'e kaptırdı

Ligin ilk haftasında konuk ettiği Belediye Derincespor'u 2-1'le geçen, geçtiğimiz hafta ise deplasmanda karşılaştığı Nazillispor'u 3-0'la geçen Vanspor, ligin üçüncü hafta maçında Pazar günü deplasmanda karşılaştığı Giresunspor ile 1-1 berabere kalarak, önemli 2 puan kaybetti. Kırmızı- Siyahlılar 7 puanla ikinci sırada yer alıyor.

Ev sahibi Giresunspor'a nazaran etkili bir ve atak bir futbol ortaya koyan Vanspor, sahadan istediği sonuçla ayrılamadı. 22. dakikada kalesinde gördüğü golle 1-0 geriye düşen Vanspor, ilk yarıda soyunma odasına bu skorla gitti.

Maçın ikinci yarısında rakip kalede üst üste etkili ataklar geliştiren Van temsilcisi, aradığı golü 62. dakikada Fuat Bavuk'la buldu. Bu golden sonra yine rakip kalede ataklarını sıklaştıran Vanspor, galibiyet golünü bulamayınca sahadan 1 puanla ayrıldı.

Grupta oynadığı 3 maçından da galibiyetle ayrılan ve puanını 9'a yükselten Menemen FK, Vanspor'un 2 puan kaybetmesinin ardından liderlik koltuğunun yeni sahibi oldu.

Ev sahibi Giresunspor, Metin Aydın teknik sorumluluğunda sahaya; Göktan Cörüt, Arda Kılıç, Barış Gün, Mehmet Keskin, Ertuğrul Şenlikoğlu, Furkan Kütük, Arda Cebeci, Muhammed Mirac Çakıroğlu, Şahin Dik, Ahmet Lütfi Kara ve Emircan Korkmaz onbiri ile çıktı.

Konuk Vanspor ise Tahsin Tam teknik sorumluluğunda sahaya; Kurtuluş Yurt, Mert Örnek, Burak Kavlak, Yusuf Abdioğlu, Ahmet Eren, Massis Gülük, Sergen Yatağan, Hasan Bilal, Bekir Can Kara, Harun Kavaklıdere ve Fuat Bavuk onbiri ile çıktı.

Çotanak Spor Kompleksi'nde oynanan karşılaşmayı; Yunus Emre Çakar, Oğuz Akyüz, Enes Biroğlu ve Talha Öztürk hakem dörtlüsü yönetti.

İLK YARI GİRESUNSPOR'UN 1-0'LIK ÜSTÜNLÜĞÜ İLE SONA ERDİ

Maça konuk Vanspor başladı.

9. dakikada Giresunspor'un geliştirdiği tehlikeli atağı savunmada Burak Kavlak önledi.

15. dakikada Vanspor'da Bekir Can Kara'nın şutunda top yandan auta çıktı.

16. dakikada gelişen Vanspor atağında Massis rakip futbolcunun müdahalesinin ardından yerde kaldı. Kaleyi cepheden gören noktadan topun başına geçen Harun'un ortasında savunma atağı savuşturdu.

22. dakikada Giresunspor 1-0 öne geçti. Gelişen atakta topla buluşan Şahin Dik'in vuruşunda top kaleci Kurtuluş'tan döndü. Dönen topu tekrar önünde bulan Şahin fileleri havalandırarak takımını 1-0 öne geçirdi.

24. dakikada Vanspor'da sakatlanan Massis Gülük yerini Eyüp Akcan'a bıraktı.

28. dakikada Vanspor çok önemli bir ataktan faydalanamadı. Ceza alanı içinde topla buluşan Hasan Bilal'in şutunda top savunmadan sekerek Fuat Bavuk'un önünde kaldı. Fırat'ın üst üste denediği şutları savunma ve kaleci önledi.

35. dakikada Vanspor'da ceza alanı dışında topla buluşan Harun'un şutunda top yandan auta çıktı.

37. dakikada Giresunspor'da Muhammed Miraç   Çakıroğlu ve Emircan Korkmaz oyundan çıkarken, Furkan Arda Karaca ve Emre Nazım oyuna dahil oldu.

39. dakikada Giresunspor'da Şahin Dik sarı kart gördü.

41. dakikada Vanspor'da kaleciyle karşı karşıya kalan Fuat Bavuk'un şutunda top kaleciden döndü.

43. dakikada Giresunspor'da Arda Mehmet sarı kart gördü.

45. dakikada Vanspor'da Ahmet Eren sarı kart gördü.

İlk yarının sonuna 4 dakika uzatma eklendi.

45+1. dakikada Vanspor bir kez daha beraberlik golüne yaklaştı. Bekircan'ın ortasında topla buluşan Fiat'ın kafa vuruşunda kaleci topu son anda çizgiden çıkardı.

Maçın ilk yarısı ev sahibi takımın 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

VANSPOR 62'DE BERABERLİĞİ YAKALADI

Maçın ikinci yarısına Giresunspor başladı.

48. dakikada Vanspor'un kullandığı serbest vuruşta Harun'un ortasında savunma topu kornere çeldi. Kullanılan köşe vuruşunda Fuat'ın  kafa vuruşunda kaleci topu son anda kornere çeldi. Bir kez daha kullanılan kornerden sonuç çıkmadı.

53. dakikada Vanspor, Fuat ile önemli ataktan faydalanamadı.

54. dakikada gelişen Vanspor atağında Hasan Bilal'in pasında topla buluşan Mert'in vuruşunda top kaleciden döndü. Devam eden atakta savunma topu uzaklaştırdı.

60. dakikada Giresunspor'da sakatlanan Emre Nizam yerini Ali Akçay'a bıraktı.

62. dakikada Vanspor 1-1'lik beraberliği yakaladı. Sağ kanattan gelişen atakta topla buluşan Mert'in pasında ceza alanı içinde topla buluşan Fuat fileleri havalandırarak takımının beraberlik golünü kaydetti:1-1

68. dakikada Giresunspor'un geliştirdiği tehlikeli atağı savunmada Burak Kavlak uzaklaştırdı.

70. dakikada Giresunspor gole çok yaklaştı. Gelişen atakta sağ kanatta topla buluşan Emre'nin şutunda kaleci Kurtuluş, gole izin vermedi.

74. dakikada Vanspor üç oyuncu değişikliği birden yaptı. Sergen Yatağan, Bekir Can Kara ve    Hasan Bilal oyundan çıkarken, Batuhan Kör, Muhammed Ali Doğan ve Devrim Taşkaya oyuna dahil olan isimler oldu.

78. dakikada Giresunspor'da Ahmet Lütfü Kara yerini Muhammed Turhan'a bıraktı.

79. dakikada Vanspor Muhammed Ali Doğan ile golü buldu fakat hakem ofsayt gerekçesiyle golü vermedi.

81. dakikada Giresunspor'da Ertuğrul sarı kart gördü.

84. dakikada Vanspor'da Ahmet'in ortasında topla buluşan Fuat'ın kafa vuruşunda top üstten auta çıktı.

90. dakikada Vanspor'da Ahmet Eren yerini Rıdvan Sönmez'e bıraktı.

Maçın sonuna 7 dakika uzatma eklendi.

98+8. dakikada Batuhan'ın pasında ceza alanı içinde topla buluşan Fuat'ın vuruşunda top kaleciden döndü.

Başka önemli atak olmayınca maç 1-1'lik beraberlikle sona erdi.

GRUPTA OYNANAN DİĞER MAÇLAR…

Öte yandan grupta oynanan diğer karşılaşmalarda sahasında konuk ettiği Belediye Derincespor'u 1-0 mağlup eden Menemen FK, 9 puanla liderlik koltuğunun yeni sahibi olurken, haftayı 1 puanla kapatan Vanspor ise, 7 puan +4 averajla ikinci sıraya geriledi.

Sahasında karşılaştığı Karaman FK ile 1-1 berabere kalan 68 Aksarayspor, 7 puan +4 averajla üçüncü sırada yer alırken, konuk ettiği Nazillispor'u 3-1'le geçen Elazığspor ise 7 puan +3 averajla dördüncü sıraya yükseldi.

Deplasmanda Somaspor'u 1-0 mağlup eden Bucaspor, 7 puan +2 averajla beşinci sıraya yükselirken, deplasmanda karşılaştığı Diyarbekirspor'u 4-2 mağlup eden Serik Belediyespor ise 5 puan +2 averajla altıncı sıraya yükseldi.

Sahasında karşılaştığı Karacabey Belediyespor'u 3-1 mağlup eden Ankara Demirspor, 5 puan +2 averajla yedinci sıraya yükselirken, evinde Yeni Mersin İdmanyurdu'nu 3-2 mağlup eden Arnavutköy Belediyespor ise 5 puan +1 averajla sekizinci sırada yer aldı.

Vanspor ile 1-1 berabere kalan Giresunspor, 5 puan +1 averajla dokuzuncu sırada yer alırken, Somaspor ise 4 puan +1 averajla onuncu sırada yer aldı.

Deplasmanda Erbaspor'u 3-1 mağlup eden Beyoğlu Yeni Çarşı, 4 puanla on birinci sırada yer alırken, Karacabey Belediyespor ise 4 puan -1 averajla on ikinci sırada yer aldı.

On üçüncü sırada bulunan Belediye Derince, on dördüncü sırada bulunan Karaman FK ve on beşinci sırada bulunan Diyarbekirspor'un 1 puanı bulunurken, son üç sırada yer alan Erbaspor, Yeni Mersin İdmanyurdu ve Nazillispor ise henüz puanla tanışamayan takımlar oldu.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2024, 10:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER