Vanspor, olağanüstü kongreye gidiyor

2024-2025 futbol sezonunda yine 2. Lig'de yoluna devam edecek olan Vanspor’da, geçtiğimiz günlerde seçilen yönetimin görevi devretmesinden dolayı olağanüstü kongreye gidilecek.

Vanspor, olağanüstü kongreye gidiyor

2024-2025 futbol sezonunda 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele edecek olan Vanspor'da, önceki hafta yapılan olağanüstü genel kurulda Feyat Kıyak üçüncü kez kulüp başkanı olmuştu.

Kongrede başkan adayı olan Gökhan Hanoğlu ve yönetiminde yer alan bazı isimlerin üyeliklerinin silinmesinden dolayı sunduğu liste divan heyeti tarafından kabul görmemiş ve seçime katılamamıştı. Başka liste sunulmayınca, Feyat Kıyak yeniden başkan seçilmişti.

Feyat Kıyak’ın yeniden başkan seçilmesi kimileri tarafından olumlu karşılanırken, kimileri tarafından ise olumsuz karşılanmıştı. Kongre sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Adayı Gökhan Hanoğlu, gerekli yasal işlemleri başlattıklarını ve 170 milyon TL’lik bütçe ile yola çıktıklarını vurgulamıştı.

Bu kapsamda Erol Temel, Gökhan Hanoğlu ve yeni yönetimde yer alması beklenen bazı isimler, bu süreçte Feyat Kıyak ile sürekli görüşme gerçekleştirdi. Vanspor’u 1. Lig’e çıkarmak için önemli bir projeyle yönetime talip olduklarını belirten Erol Temel ve Gökhan Hanoğlu, kentin 1. Lig özlemine son vermek istediklerini vurguladılar.

Yapılan görüşmeler sonrası, geçtiğimiz günlerde üçüncü kez Vanspor Kulüp Başkanı seçilen Feyat Kıyak ve yönetimi, görevi devretme kararı aldı. Erol Temel ve Gökhan Hanoğlu’yla birlikte oluşturulacak olan yeni yönetimin, önümüzdeki günlerde kulübü devralması bekleniyor.

Konuyla alakalı görüştüğümüz önceki dönem Vanspor’da As Başkanlık yapan Erol Temel, iddiaları doğrularken, kısa sürede olağanüstü kongre kararı alacaklarını ve hızlı bir şekilde çalışmalara başlayacaklarını vurguladı.

Önümüzdeki günlerde yapılacak olan olağanüstü kongrede Erol Temel’in Vanspor Kulüp Başkanı olması bekleniyor.

Öte yandan kongre sonrası geçtiğimiz sezon Vanspor’da başarılı bir performans otaya koyan Furkan Saki, Hasan Bilal, Metincan Cici ve Muhammed Gönülaçar takımdan ayrılan isimler olmuştu.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ- SALİH DENİZ

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2024, 14:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER