Vanspor'un grubundaki 5 takıma ceza…

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Vanspor'un da yer aldığı TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden 5 takıma çeşitli cezalar verdi.

Vanspor'un grubundaki 5 takıma ceza…

Vanspor'un grubunda mücadele eden ve kural dışı hareket, çirkin ve kötü tezahürat, saha olayları ve sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilen Serik Belediyespor, Nazilli Belediyespor, 1461 Trabzon FK, Zonguldak Kömürspor ve Kırşehir Futbol Spor Kulübü, çeşitli cezalar aldı.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, 15 sayılı toplantısında almış olduğu kararda, Vanspor'un da yer aldığı TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden 5 takıma çeşitli cezalar verildi.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından yapılan açıklamada, "Serik Belediyespor Kulübü sporcusu Sinan Kalaycı'nın, 07.10.2023 tarihinde oynanan Serik Belediyespor-Nazilli Belediyespor TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, rakip takım sporcusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle FDT'nin 43. ve 35/4. maddeleri uyarınca ve FDT'nin 13. maddesinin uygulanması suretiyle 2 resmi müsabakadan men ve 6 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, Nazilli Belediyespor Kulübü sporcusu Ekrem Çalışanlar'ın, 07.10.2023 tarihinde oynanan Serik Belediyespor-Nazilli Belediyespor TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, rakip takım sporcusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle FDT'nin 43. ve 35/4. maddeleri uyarınca ve FDT'nin 13. maddesinin uygulanması suretiyle 2 resmi müsabakadan men ve 6 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, 1461 Trabzon FK'nın, 08.10.2023 tarihinde oynanan 1461 Trabzon FK-Vanspor FK Tff 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı ihtar cezası ile cezalandırılmasına, Kırşehir Futbol Spor Kulübünün, 07.10.2023 tarihinde oynanan Kırşehir Futbol Spor Kulübü-Ankaraspor TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 16 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Kırşehir Futbol Spor Kulübü sporcusu Tolga Şahin'in, Kırşehir Futbol Spor Kulübü sporcusu Tolga Şahin'in, ihraç sonrası müsabaka hakemine yönelik fiili müdahale içeren sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle FDT'nin 36/5-a ve 35/4. maddeleri uyarınca ve FDT'nin 13. maddesinin uygulanması ve çift sarı kart görmesi nedeniyle yer almaması gereken müsabaka dışında ayrıca 2 resmi müsabakadan men ve 6 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, Zonguldak Kömürspor A.Ş.'nin, 08.10.2023 tarihinde oynanan Zonguldak Kömürspor A.Ş.-Yeni Mersin İdmanyurdu Futbol A.Ş. TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 28 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına" ifadelerine yer verildi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHİM ATİŞ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER