Vanspor'da bir ayrılık daha yaşandı…

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Vanspor'da, kendilerine şans bulamayan futbolcular takımdan tek tek ayrılıyor. Bu kapsamda üçüncü kaleci konumunda bulunan Sedat Ablak da takımdan ayrıldığını duyurdu.

Vanspor'da bir ayrılık daha yaşandı…

Vanspor'da, Bekir Can Kara, Mehmetcan Davarcıoğlu, Yusuf Şengüler ve Bekir Demircan'ın ardından Sedat Ablak da takımdan ayrıldı.

İlk olarak Bekir Can Kara ile yollarını ayıran Vanspor'da sezon başında Hakkari Zapspor'dan transfer edilen Mehmetcan Davarcıoğlu, eski takımı İnegöl Kafkas Gençlikspor'a, Yusuf Şengüler ise Siirt İl Özel İdarespor'a kiralık olarak göndermişti.

Daha sonra ikinci kaleci konumunda bulunan Bekir Demircan Orduspor 1967'ye transfer olurken, üçüncü kaleci konumunda bulunan Sedat Ablak ise takımdan ayrıldığını açıkladı.

Dış transferde şu ana kadar Muhammed Gönülaçar, Emre Oymak ve kaleci Cantuğ Temel ve Metincan Cici’yi kadrosuna katan Vanspor'da, resmi olarak 5 futbolcuyla da yollar ayrıldı.

Bekir Can Kara Iğdır FK'ya, Mehmetcan Davarcıoğlu eski takımı İnegöl Kafkas Gençlikspor'a, Yusuf Şengüler Siirt İl Özel İdarespor'a kiralık olarak gönderilirken, yedek kaleci Bekir Demircan ise Orduspor 1967'yle el sıkışmıştı.

Bugün itibariyle takımdan ayrılan Sedat Ablak'ın ise kısa süre içerisinde yeni takımına imza atması bekleniyor.

2020 yılında Vanspor ile profesyonel sözleşme imzalayan Sedat Ablak, o günden bu yana herhangi resmi bir maçta forma şansı bulamadı.

Bu sezon Bursaspor, Ankara Demir, Ankaraspor, Karacabey Belediyespor, Yeni Mersin İdmanyurdu, Diyarbekirspor ve Ziraat Türkiye Kupası'nda Kayserispor karşılaşmalarında yedek olarak sahaya çıkan Sedat Ablak, forma şansı bulamadı.

Ayrılığıyla ilgili açıklamalarda bulunda genç futbolcu, "Sevgili Vanspor Ailesi; Bugün itibari ile karşılıklı anlaşarak Vanspor'dan ayrılmış bulunmaktayım. Öncelikle profesyonel hayatıma merhaba dediğim, büyük anılar biriktirdiğim, büyük tecrübeler edindiğim kulübüm Vanspor'da ve bugüne kadar hep arkamda duran, desteklerini eksik etmeyen büyük, şanlı taraftarımıza, birlikte yol yürüdüğüm takım arkadaşlarıma, kulüp personellerine her şey için çok teşekkür ederim. Vanspor'a şampiyonluk yolunda başarılar dilerim. Yolun sonu şampiyonluk olsun. Allah'a emanet olun" ifadelerine yer verdi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: NİHAT AKARSU

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2024, 13:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER