Vanspor’da Erol Temel dönemi başladı

2024-2025 futbol sezonunda 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele edecek olan Vanspor’da yapılan olağanüstü kongrede kulüp başkanı Erol Temel ve yönetimi görevi devraldı.

Vanspor’da Erol Temel dönemi başladı

Bu sezon yine 2. Lig'de yoluna devam edecek olan Vanspor'da, geçtiğimiz haftalarda seçilen yönetimin görevi devretmesinden dolayı dün olağanüstü kongreye gidildi.

Elit World Otel’de yapılan olağanüstü kongreye kentteki parti temsilcileri, STK temsilcileri, kulüp delegeleri, basın mensupları ve çok sayıda taraftar kaldı.

“HEDEFİMİZ, VANSPOR'U EN ÜST LİGLERE TAŞIMAK”

Kongrede Vanspor’un yeni kulüp başkanı olan Erol Temel, 2024-2025 sezonunun Vanspor’a hayırlar getirmesini temenni ederek, “Bu büyük camiaya, şahsımı başkanlığa, yol arkadaşlarımı yönetim kurulu olarak seçtiğiniz için sizlere teşekkür ediyor, minnet duyuyorum. Emanetinizi namusumuzla bileceğimizden şüpheniz olmasın. Bu şanlı emaneti aldık ve başımızın üstünde taşıyacağız. Bu camianın hak ettiği, özlem duyduğu şampiyonluğu yaşatmak adına maddi ve manevi her fedakârlığı yapacağız. Hedefimiz, Vanspor'u en üst liglere taşımak, altyapıya daha fazla yatırım yaparak geleceğin yıldızlarını yetiştirmek ve taraftarımıza layık bir takım oluşturmaktır. Adaylığımızı açıkladığımız 15 günlük zaman diliminde geçtiğimiz yılın ardından takımda kalmayı düşünmeyen futbolcu kardeşlerimiz ile gerekli görüşmeleri yapıp takımda kalmalarına ikna ettik. Bunun neticesinde iç transferde 10 arkadaşımız ile anlaştık. Ayrıca tecrübeli teknik direktör Tahsin Tam hocamız ile de anlaşma sağladık. Dış transfer olarak açıkladığımız ilk isim Sergen oldu. Ayrıca buradan taraftarlarımıza transfer müjdesi de vermek istiyorum. Dün itibari ile forvet mevkii için Fuat Bavuk, Stoper mevkiine Enes Kayar, kaleci mevkiine Abdulsamed Damlu ve Sağ Bek mevkiine Ayberk Kaygısız ile anlaştığımızı duyurmak istiyorum. Şuanda da anlaşma aşamasına geldiğimiz 4-5 futbolcu bulunmaktadır. Bunları da süreç neticelendikten sonra sizlerle paylaşacağız” dedi.

“BÜYÜK BİR AZİM VE KARARLILIKLA ÇALIŞACAK”

Vanspor'u ülke çapında hak ettiği yere getireceklerini belirten Temel, “İlk hedefimiz, takımımızı Süper Lig'e çıkararak Vanspor'u ülke çapında hak ettiği yere getirmek olacak. Ayrıca, kulübümüzün mali yapısını güçlendirerek sürdürülebilir bir başarı yakalamayı amaçlıyoruz. Altyapı çalışmalarımızı hızlandırarak, genç yetenekleri keşfetmek ve onlara en iyi imkânları sunmak da Önceliklerimiz arasında yer alacak. Yönetim kurulumuz, bu hedefler doğrultusunda büyük bir azim ve kararlılıkla çalışacak. Her biri kendi alanında uzman, tecrübeli ve vizyon sahibi yol arkadaşlarım, Vanspor'u daha ileriye taşımak için ellerinden geleni yapacaklar. Onların gayreti, fedakârlığı ve inancı sayesinde başarıya ulaşacağımıza olan güvenim tamdır. Kongremize katılım sağlayan değerli delegasyon, il dışından katılım sağlayan misafirlerimiz, Vanspor'umuzun olmazsa olmaz taraftar grubu ve başkanları, kıymetli basın mensupları, oda başkanlarımız, STK başkanlarımız, zahmetimizi ve güvenliğimizi sağlamak için burada ve dışarıda görevli emniyet mensupları; siz değerli yol arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyor, yeni sürecimizin hayırlı olmasını diliyorum. Vanspor'u daha büyük başarılara taşımak adına el birliğiyle çalışacak, birlik ve beraberlik içerisinde bu hedeflere ulaşacağız. Hepinize tekrar teşekkür ediyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Son olarak; önceki dönem kulüp başkanımız ve benimde yönetiminde AS Başkanlık görevini üstlendiğim değerli dostum ve çalışma arkadaşım Feyat Kıyak'a bugüne kadar verdiği emeklerinden dolayı camiamız adına da teşekkür etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

YENİ YÖNETİM BELLİ OLDU

Kulüp Başkanı Erol Temel başkanlığında oluşturulan yönetim kurulunda, Abdulbaki Aslan, Abdurrahim Seven, Alkan Ayhan, Cezir Çiftçi, Ercan Yıldız, Fehim Güney, Fikret Beler, Gökhan Bayramoğlu, Gökhan Hanoğlu, Halil Pektaş, Harun Adıyaman, Hatice Şule Gökırmak, Hilmi Yayan, Kenan Yıldız, Mehmet Emin Dilekli, Murat Antika, Musa Esin, Nazım Akyüz, Nesim Ertopçu, Nevzat Makar, Oktay Aksoy, Orhan Ayyıldız, Orhan Tolga, Saim Adıyaman, Selim Yıldız, Şafi Bilici, Turgut Fırat, Veysel Gencer yer alırken, denetim kuruluna Av. Mazlum Kuşman, Av. Yaşar Beygo, Ömer Faruk Hanoğlu, disiplin kuruluna İkram Kali, Emrah Dağ ve Metin Tunçdemir getirildi.

GÖREV DAĞILIMI BELLİ OLDU

Öte yandan Vanspor’da dün yapılan olağanüstü genel kurul sonrası görev dağılımı da belli oldu. Erol Temel Başkanlığındaki Vanspor’da, Asbaşkanlığa Turgut Fırat, İkinci Başkanlığa Veysel Gencer, Başkan Vekilliğine Saim Adıyaman, Başkan Yardımcılıklarına Alkan Ayhan, Fehim Günay, Orhan Ayyıldız, Genel Koordinatörlüğe Cezir Çiftçi, TFF Sorumlusu İstanbul Temsilciliğine Hatice Şule Gökırmak, Genel Sekreterliğe Gökhan Hanoğlu, Muhasipliğe Halil Pektaş, Altyapı Koordinatörlüğüne Nazım Akyüz, Sportif Direktörlüğe Nur Ahmet Bilici, Hukuk İşlere Av. Yaşar Beygo, Av. Mazlum Kuşman, Halkla İlişkiler Ankara Temsilciliğine Fehim Güney, Musa Esin, Sponsorluklara Gökhan Bayramoğlu, Kenan Yıldız, Taraftar ve Protokol sorumluluğuna Murat Antika, Orhan Tolga, İdari İşlere Hilmi Yayan ve Ercan Yıldız, Kurumsal İlişkiler ve Basın Sözcülüğüne Gökhan Hanoğlu, Medya ve Tanıtıma Uğur Tunçdemir ve Fikret Beler, Sosyal Medya Sorumluluğuna Rıdvan Süslü, Ulaşım ve Deplasman sorumluluğuna Harun Adıyaman ve Abdulbaki Aslan, Futbol Şube Sorumluluğuna Mehmet Emin Dilekli, İş Birliği ve Organizasyonlara Şafi Bilici ve Selim Yıldız, Kamu Kurumlar sorumluluğuna Nesim Ertopçu ve Abdurrahim Seven, Tesisler sorumluluğuna Gürgin Kent, Kamp ve Konaklama Sorumluluğuna Oktay Aksoy, Etkin Maddi Kaynak Oluşturma Sorumluluğuna Nevzat Makar, Kulüp Genel Müdürlüğüne Batuhan Özaltun, Akreditasyona ise Adnan Çakar getirildi.

KULÜP BAŞKANI EROL TEMEL KİMDİR?

1982 yılında Van'ın Çaldıran ilçesine bağlı Direkli mahallesinde doğan Erol Temel, ilk ve ortaokulu Van'da, liseyi ise İstanbul'da bitirdi. Liseyi bitirdikten sonra genç yaşında iş hayatına atılan Temel, 1997 yılında İstanbul'da inşaat sektöründe boy gösterdi. Genç yaşında atıldığı iş hayatı ve inşaat sektöründe önemli işler başaran Temel, sonrasında girişimci ruhuyla İstanbul ve Kocaali'de önemli projelere imza attı.

Bugüne kadar onlarca projeyi bitiren Temel, Mabeyn İnşaat yönetim kurulu başkanlığı görevini yürütmektedir. Temel, sadece iş hayatındaki başarıları ile tanınmamakta, doğup büyüdüğü kentin tek profesyonel takımı olan Vanspor'a yaptığı katkılarla da kendisinden söz ettirmeye başladı. Bir dönem Van İşadamları Derneğinde görev alan Temel, Van Vakfı ve Van Dernekler Federasyonu yönetiminde de çeşitli görevler üstlendi.

İki sezon Vanspor'da yönetimde yer aldı ve as başkanlık görevinde bulundu. Geçtiğimiz sezon as başkanlığı görevinde istifa eden Temel, Vanspor ile gönül bağını hiç koparmadı ve Vanspor'a maddi manevi desteklerini sürdürdü.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2024, 15:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER