Vanspor’da, Tahsin Tam dönemi…

2024-2025 futbol sezonunda yine ikinci ligde yoluna devam edecek olan Vanspor, Teknik Direktör Tahsin Tam ile anlaşmaya vardı.

Vanspor’da, Tahsin Tam dönemi…

İlk olarak iç transferde geçtiğimiz günlerde takımdan ayrıldığını açıklayan Hasan Bilal’le yeniden anlaşmaya varan Başkan Adayı Erol Temel ve beraberindeki Gökhan Hanoğlu, daha sonra teknik direktörlük için ise tecrübeli teknik direktör Tahsin Tam ile anlaşmaya vardı.

Teknik direktörlük konusunda birçok önemli hocayla görüşme sağlayan Erol Temel ve Gökhan Hanoğlu, Tahsin Tam ile anlaşmaya vardı.

Konuyla alakalı kulüp tarafından yapılan açıklamada, “Kulübümüz Teknik Direktör Tahsin Tam ile anlaşmaya varmıştır. Hocamıza yeni sezonda başarılar diler, camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

TAM: “İNŞALLAH YOLUMUZ ŞAMPİYONLUK YOLU OLACAK”

Vanspor’a imza attıktan sonra açıklamalarda bulunan tecrübeli teknik direktör Tahsin Tam ise, “Vanspor Kulübüyle anlaşmış bulunmaktayım. Başkanımızın ve yönetim kurulunun Vanspor’a değer veren ve çok sevenlerin mücadelesinin bir parçası olmaktan onur duyacağımı ifade etmek istiyorum. İnşallah yolumuz şampiyonluk yolu olacak. Bu armaya gereken hizmeti fazlasıyla yapacağımızdan hiçbir şüpheniz olmasın. Desteklerinizi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

TAHSİN TAM KİMDİR?

1969 yılında Bursa’da dünyaya gelen ve futbol kariyerine 1989-1990 sezonunda Bursaspor'un altyapısında başlayan Tahsin Tam, bir yıl sonra İnegölspor'a transfer oldu. Daha sonra sırasıyla Bozüyükspor, Tavanlı Linyitspor, Gebzespor, B.Gönenspor, Kestel Belediyesi GSK ve Gemlikspor gibi çeşitli ilçe takımlarında forma giydi. Futbolculuk kariyerini 2001-2002 sezonunda Gemlikspor'dan ayrıldıktan bir sene sonra sonlandırdı.

Futbol bıraktıktan sonra Bursaspor’da alt yapı antrenörlüğü yaptı. Daha sonra Bursaspor U19 ve U21 takımlarında teknik direktörlük yapan Tahsin Tam, akabinde Merinosspor ve tekrar Bursaspor U19 takımlarını çalıştırdı.

UEFA'ya başvurarak Pro Lisans alarak teknik direktörlük belgesi alan Tahsin Tam, Gaziantepspor'da yardımcı antrenör, gençlik gelişim koordinatörü ve geçici teknik direktörlük görevlerini üstlendi.

Daha sonra Göztepe’de yardımcı antrenörlük yapan Tahsin Tam, Sivasspor, Göztepe ve Antalyaspor'da birer sezon yardımcı antrenörlük yapma fırsatı buldu.

2020-2021 yılında Bodrumspor’un başına geçen Tahsin Tam, daha sonra Karacabey, Bursaspor, Çorum FK, Ankara Keçiörengücü takımlarını çalıştırdı.

2022-2023 futbol sezonunda Çorum FK’yı şampiyon yapan Tahsin Tam, takımın başında çıktığı 25 lig maçında 19 galibiyet, 5 beraberlik ve 1 yenilgi almıştı. Maç başına 2,48 puan ortalaması ile sezonu 79 puanla şampiyon tamamlayan Çorum FK, bu periyotta oynadığı 25 maçta attığı 50 gole karşılık kalesinde 12 gol görmüştü.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2024, 10:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER