Vanspor'da Ümit Bozkurt'un karnesi…

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden ve ligin ilk devresini 34 puanla beşinci sırada tamamlayan Vanspor, ligi topladığı 75 puanla ikinci sırada tamamladı. 20. Haftada takımın başına geçen ve 18 maçta takımı yöneten Ümit Bozkurt, bu periyotta 14 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet (1 tanesi 3-0 hükmen) aldı.

Vanspor'da Ümit Bozkurt'un karnesi…

Ligin 20. Haftasında Vanspor ile anlaşan, iç sahada ve dış sahada takımına oynattığı futbolla dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Ümit Bozkurt, takımın başında çıktığı 18 maçta 44 puan toplamayı başardı.

UEFA-B lisansına sahip olan ve Vanspor'un başında önemli bir başarı yakalayan Ümit Bozkurt, şimdi ise Play-Off'ta başarılı olmak için ter dökecek.

Özellikle ikinci devrede Vanspor'a oynattığı futbolla dikkatleri üzerine çeken Teknik Direktör Bozkurt, 18 maçta sadece 2 mağlubiyet (1 tanesi 3-0 hükmen) aldı.

Vanspor'daki başarılı çıkışı ile 2.44 puan ortalaması yakalayan Ümit Bozkurt, Vanspor'un başında 130 günlük görev süresince başarılı bir grafik ortaya koydu.

Ümit Bozkurt'un takımın başına geçmesinin ardından Bucaspor'u 1-0, Adıyaman FK'yı 3-1, Serik Belediyespor'u 3-1, Kırklarelispor'u 2-0, Zonguldak Kömürspor'u 2-1, 1461 Trabzon FK'yı 1-0, Hes İlaç Afyonspor Kulübü'nü 2-0, Diyarbekirspor'u 3-1, Yeni Mersin İdmanyurdu'nu 3-0, Nazilli Belediyespor'u 1-0, Altınordu'yu 2-1, Ankaraspor'u 2-1, Beyoğlu Yeni Çarşı'yı 2-0, Ankara Demirspor'u ise 6-1 mağlup eden Vanspor, Kırşehir Futbol Spor Kulübü ve Karacabey Belediyespor'la ise 2-2'lik skorlarla beraber kaldı.

Ümit Bozkurt teknik sorumluluğunda sadece Esenler Erokspor'a 2-0 mağlup olan Van temsilcisi, Bursaspor maçında ise 21. dakikadan itibaren sahadan çekilmişti. Van temsilcisi bu karar sonrası TFF tarafından 3-0 hükmen mağlup sayıldı ve 3 puanı silindi.

Vanspor ligde oynadığı 36 maçta 24 galibiyet, 6 beraberlik ve 6 mağlubiyet (1 tanesi 3-0 hükmen) alırken, attığı 63 gole karşılık kalesinde ise 37 gol gördü. Van temsilcisi Play-Off potasında yer alan takımlar arasında en az mağlup olan takımlar arasında üçüncü sırada yer alırken, en az gol yiyen takımlar arasında ise dördüncü sırada yer aldı.

Kırmızı- Siyahlı takım, yine Play-Off potasında yer alan takımlar arasında en fazla beraberlik alan takımlar arasında ikinci sırada yer alıyor.

Vanspor Teknik Direktörü Ümit Bozkurt, takımının Play-Off müsabakasında başarılı olması için ter dökecek.

ÜMİT BOZKURT KİMDİR?

Futbol yaşantısına Ankara Demirspor'da başlayan Ümit Bozkurt, 2 yıl burada forma giydikten sonra 1.Lig takımlarından Denizlispor'a transfer oldu.

Yeşil-Siyahlı takımda geçirdiği 3 yıl, Beşiktaş'a transfer olmasına ortam hazırladı.2 sene Beşiktaş'ta forma giydikten sonra Gençlerbirliği'ne transfer oldu. Konyaspor'da da bir süre forma giyen yetenekli savunmacı daha sonra Manisaspor'da oynadı.

1 sezonda Hacettepe'de oynadıktan sonra 2009 yılında Diyarbakırspor'a transfer oldu. 2010 yılında ise Orduspor'la anlaştığı belirtildi. Şubat 2011 tarihinde Orduspor'la olan sözleşmesinin feshedildiği bildirilmişti.

Eskişehir Alt Yapısı, Konyaspor Alt Yapısı, Eskişehir, Gençler Birliği, Mersin İdman Yurdu, Sivasspor ve Gençlerbirliği'nde yardımcı antrenörlük görevlerinde bulunan Bozkurt, Ankara Demirspor ve EtimeSgut Belediyespor'da teknik direktörlük görevlerinde bulundu.

Akabinde Vanspor, İskenderunspor ve yine Vanspor'u çalıştırılan başarılı teknik direktör, son dönemlerde ortaya koyduğu başarısı ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2024, 12:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER