Vanspor'un rakipleri yenişemedi

TFF 2. Lig Play-Off 2. tur ilk maçında Vanspor'un grubunda bir üst tura yükselmek için mücadele eden Yeni Mersin İdman Yurdu ile 1461 Trabzon FK golsüz berabere kaldı.

Vanspor'un rakipleri yenişemedi

Vanspor'un da mücadele ettiği TFF 2. Lig'de Play-Off eşleşmelerinde 1. Turda Bucaspor'u 1-0 mağlup eden Yeni Mersin İdmanyurdu ile Ankaraspor'u 4-1 mağlup eden 1461 Trabzon FK bir üst tura yükselmiş ve birbirlerinin rakibini olmuştu.

Bu kapsamda 2. Tur ilk maçları önceki gün oynandı. Yeni Mersin İdmanyurdu sahasında oynanan müsabakanın ilk ayağı golsüz beraberlikle sona erdi.

Yeni Mersin İdman Yurdu, 1. lig yolunda oynadığı Play-Off maçında 1461 Trabzon FK ile 0-0 berabere kalarak tur şansını zora soktu.

Ev sahibi Yeni Mersin İdman Yurdu, Adem Çağlayan teknik sorumluluğunda sahaya; Sertaç Güzel, Muhammet Ömer Çakı, Yasin Elmas, Muhammet Enes Gök, Onur Arı, Ömer Önder, Christofer Gürkan, Sezer Yıldırım, Burak Bilgen, Sefa Durmuş ve Aslan Gök onbiri ile sahaya çıktı.

Konuk takım 1461 Trabzon FK ise Sait Karafırtınalar teknik sorumluluğunda sahaya; Ömer Kahveci, Abdurrahman Emir Alagöz, Tunahan Ergül, Atabey Çiçek, İlhan Depe, Hakan Yeşil, Erkam Kömür,  Taha Can Velioğlu, Batuhan Kör, Tarık Tekdal ve Hurşit Taşcı onbiri ile çıktı.

Mersin Stadyumu'nda oynanan ve Ozan Ergün, Oğuz Kağan Çalışır, Kürşathan Akın ve Tolga Akbaba hakem dörtlüsünün yönettiği karşılaşmada 0-0 eşitlikle sona erdi.

TFF 2. Lig Beyaz Grubun 2. Tur Play-Off maçında Mersin Stadyumunda oynanan maçta, Yeni Mersin İdman Yurdu oynadığı futbolla umut vermezken, kendi sahasında da istediği avantajı yakalayamadı. Elemenin ilk maçı başladığı gibi 0-0 sona erdi.

Play-Off'larda 1. Tur maçları geçtiğimiz hafta oynanırken, ikinci tur ilk maçları önceki gün başladı. İkinci tur ikinci maçları 17 Mayıs'ta, 3. Tur birinci maçları 22 Mayıs'ta, 3 Tur, ikinci maçları ise 27 Mayıs'ta oynanacak. Final müsabakası ise 2 Haziran Pazar günü oynanacak.

Bu kapsamda Ankaraspor'u eleyen 1461 Trabzon FK ile Bucaspor 1928'i mağlup eden Yeni Mersin İdmanyurdu ikinci tur eleme maçında karşı karşıya geldi. İlk maçta gol sesi çıkmazken, ikinci maç Cuma günü Trabzon'da oynanacak. Bu karşılaşmada da galip gelen taraf, 22 Mayıs'ta Vanspor'la karşı karşıya gelecek.

3. turda da ikili maç eleme usulüne göre oynanacak olan maçlarda üstünlüğü elde eden taraf, Kırmızı Grupta final müsabakasına kalan takımla tarafsız sahada karşı karşıya gelecek.

Final müsabakasında galip gelen taraf, 1. Lig'e merhaba diyecek takım olacak.

Vanspor 2019 yılında Ankara'da oynanan karşılaşmada Esenler Erokspor'u, Batuhan Er'in kaydettiği gollerle 2-1 mağlup etmiş ve Play-Off final müsabakasında adını 2. Lig'e yazdıran taraf olmuştu.

Van temsilcisi Play-Off'ta kalan üç maçını da kazanarak adını 1. Lig'e yazdırmak istiyor.

IĞDIR FARKLI KAZANDI

Öte yandan Kırmızı Grupta oynanan Play-Off müsabakasında deplasmanda 24 Erzincanspor ile karşı karşıya gelen Alagöz Holding Iğdırspor rakibini 3-0 mağlup ederek önemli bir avantaj elde etti.

Erzincan 13 Şubat şehir stadyumunda oynanan ve ilk yarısı 0-0 eşitlikle sona eren maçta, ikinci yarıda farklı bir oyun ortaya koyan Alagöz Holding Iğdırspor, rakibini 3-0 mağlup etmesini bildi.

İkinci yarıda 24 Erzincanspor kalesinde üst üste önemli ataklar geliştiren Iğdır temsilcisi, 64. dakikada Caner Cavlan'ın kaydettiği golle 1-0 öne geçti.

Oyunda üstünlüğü eline geçiren Iğdırspor, bu dakikalarda önemli ataklar geliştir. Öne geçtiği maçta rakip kalede ikinci golü arayan Iğdırspor, aradığı golü 81. dakikada Enes Soy'un ayağından buldu.

İkinci golü bularak rahatlayan Iğdır temsilcisi, 86. dakikada Mücahit Can Akçay'ın ayağından bulduğu golle durumu 3-0'a getirdi.

Iğdırspor, bu sonuçla Cuma günü Iğdır'da oynanacak rövanş öncesi büyük avantaj sağlamış oldu.

Alagöz Holding Iğdırspor, rakibini elemesi durumunda Kastamonuspor ile Play-Off yarı finalinde karşılaşacak. 

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHİM ATİŞ

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2024, 12:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER