VGC'de iki başkan adayı yarışacak

Vangölü Gazeteciler Cemiyeti'nin yarın olağan genel kurulu gerçekleşecek. Söz konusu genel kurulda Demirören Haber Ajansı Muhabiri Orhan Aşan ve wanhabercom İmtiyaz Sahibi Uğur Tunçdemir başkan adayları olarak yarışacak.

VGC'de iki başkan adayı yarışacak

Bölgede en fazla gazeteci üye sayısı bulunan Vangölü Gazeteciler Cemiyeti, yarın Van TSO'da saat 10.00'ta olağan genel kurulunu yapacak.

Daha önce DHA Muhabiri Orhan Aşan başkan adaylığını açıklamıştı.

Önceki gün ise wanhaber İmtiyaz Sahibi Uğur Tunçdemir başkan adaylığını ve yönetimde bulunanların ismini açıkladı.

Başkan Adayı Tunçdemir, seçimlerde kırmızı listede yarışacaklarını belirterek, "Saygıdeğer meslektaşlarımız; 1998 Yılında büyük emeklerle kurulan, bölgemizin etkili ve köklü gazetecilik meslek örgütü olan Vangölü Gazeteciler Cemiyeti'ni bir adım daha öteye taşımak için bir yola çıkmış bulunmaktayız. 'Gazetecilik ve gazeteciler bizim 'kırmızı' çizgimizdir' diyerek çıktığımız bu yolda, kırmızı liste ile seçime gireceğimizi, tarafsız ve hakkaniyetli bir şekilde meslek örgütümüzü temsil edeceğimizi, gazetecilerin özlük haklarını sonuna kadar savunacağımızı, bu önemli ve onurlu mesleği hak ettiği yerlere taşıyacağımızı kamuoyunun huzurunda deklare etmek isteriz. Yıllardır sektörün içerisinde olan bir ekip ile çıktığımız bu yolda tüm meslektaşlarımızın sorunlarını da çözüm yollarını da çok iyi biliyoruz. Meslek büyüklerimizin engin tecrübelerine, gençlerimizin sinerjisine, kalemimizin gücüne güveniyoruz. 'Rekabetin olduğu yerde başarı da vardır' düşüncesiyle çıktığımız bu yolda bizden önce adaylığını açıklayan sevgili meslektaşımız Orhan Aşan ve değerli yönetimine de başarılar dileriz. Kazananın gazeteciler olduğu, kaybedeninin ise olmadığı bu seçimlerin camiamıza hayırlı olmasını temenni ederiz. Bu duygu ve düşüncelerle 30 Temmuz günü saat 10:00'da Van Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilecek olan Vangölü Gazeteciler Cemiyeti Olağan Genel Kurulunda desteklerinizi bekler, hepinize teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

Tunçdemir'in listesinde; Van FM'den Yavuz Görentaş, Van TV'den Zeki Yiğit, TRT'den Necmi İdiz, Van Olay Gazetesi'nden Sunullah İlbay, Sabah Gazetesi'nden Nazlı Timur ve Vansesi Gazetesi'nden Burhan Ergin yer alıyor.

Yarın saat 10.00'da yapılacak olan genel, açılış, yoklama, divan heyetinin oluşturulması, saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ile devam edecek. Faaliyet ve denetim raporlarının okunması ve onaylanmasının ardından, yönetim, denetim ve disiplin kurulu seçimi ile sürecek. Dilek ve temennilerin ardından, genel kurul tamamlanacak.

VAN BÖLGE GAZETESİ: NİHAT AKARSU

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2024, 10:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER