Yıldız: Kan bağışı sosyal bir sorumluluktur

'Kan Ver, Hayat Ver' prensibi ile Van'da düzenlenen kan bağışı programına katılan AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Levent Ali Yıldız, kan bağışının sosyal bir sorumluluk olduğunu ifade etti.

Yıldız: Kan bağışı sosyal bir sorumluluktur

AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı ve Türk Kızılay'ı koordinesinde 'Kan Ver, Hayat Ver' prensibi ile kan bağışı kampanyası düzenlendi. 81 ilde düzenlenen etkinlik kapsamında AK Parti Van Teşkilatı da kampanyaya destek verdi.

AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Levent Ali Yıldız'ın katılımıyla Van'da da düzenlenen kan bağışı kampanyasına teşkilat mensupları yoğun ilgi gösterdi.

Van Kan Bağışı Merkezi Müdürlüğü'ne gelen teşkilat mensupları, kendilerine verilen formları tek tek doldurduktan sonra kan bağışında bulundu.

Van Kan Bağışı Merkezi Müdürlüğü'nde düzenlenen etkinliğe AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Levent Ali Yıldız, AK Parti Van İl Başkan Yardımcısı Abdullah Çalım, Edremit İlçe Başkanı Kenan Öndil ve teşkilat mensupları katıldı.

YILDIZ: "BİRBİRİMİZE KANDAN VE CANDAN BAĞLIYIZ"

Kan bağışı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Levent Ali Yıldız, kan bağışının önemine vurgu yaparak, "Van'a iki sebepten dolayı gelmiş bulunmaktayım. Hem şehit kurucumuzun cenazesine iştirak etmek hem de 81 ilde AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkanlığı olarak yürüttüğümüz 'Kan Ver, Hayat Ver' kampanyasına katılmak üzere gelmiş bulunuyorum. Eş zamanlı olarak 81 il ve ilçemizde ve aynı zamanda genel merkezimizde bu kampanya Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkanlığımız tarafından yürütülüyor. 81 ilimizde çok yoğun bir katılım oldu. Siyaset ve sivil toplum işbirliğinin çok başarılı bir örneğini görmüş olduk. Kan acil değil, sürekli bir ihtiyaçtır. Birbirimize kandan ve candan bağlıyız. Bu bağlamda kampanyamızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Kan, yapay olarak üretilmeyen bir dokudur ve tek kaynağı diğer sağlıklı insanlardır. Bu bağlamda sürekli ihtiyaç olan kan bağışı toplumsal bir sorumluluktur. 'Kan Acil Değil Sürekli İhtiyaç' kan bağışının kesintisiz devam etmesi amacıyla AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı olarak Kızılay Başkanlığı ile işbirliği halinde, toplumumuzda kan bağışının önemini vurgulamak, farkındalık oluşturmak amacıyla tüm Ak Parti Teşkilatlarımızla birlikte eş zamanlı olarak kan bağışı kampanyası başlatıldı. Bu anlamda katkı veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

ÇALIM: "SAĞLIK DURUMU YERİNDE OLAN BÜTÜN TEŞKİLAT MENSUPLARIMIZ BU KAMPANYAYA DESTEK VERİYOR"

AK Parti Van İl Başkan Yardımcısı Abdullah Çalım ise, kampanyanın önemine dikkat çekerek, "Bugün güzel bir güne şahitlik ediyoruz. 81 ilimizde AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkanlığımız tarafından kan bağışı kampanyası organize edildi. Bu anlamda AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Levent Ali Yıldız ilimize teşrif etti. Onun katılımıyla AK Parti Van Teşkilatı olarak hem ilimizde, hem de ilçelerimizde teşkilat mensuplarımızla birlikte bu kampanyaya yoğun bir destek veriyoruz. Kan vermek ne kadar güzelse, kan alan kişi de o kadar güzeldir. Bu kampanyanın 81 ilimize hayırlı olmasını diliyorum. Kan veren herkese teşekkür ediyorum. İl ve ilçelerimizin tamamında sağlık durumu yerinde olan bütün teşkilat mensuplarımız bu kampanyaya destek veriyor" ifadelerini kullandı.

Teşkilat mensupları kan bağışının ardından toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2024, 12:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER