VAN'DA MADDİ BAĞIMLILAR SORUNU NE ZAMAN ÇÖZÜLECEK?

AK Parti Van teşkilatları beklemede!
Tabiri caizse kendilerini sabun üstünde hissediyorlar.
Kocaman belediye başkanları istifa ettirilince alınınca korku her tarafı sardı.
Hele dokunulmazlık zırhının arkasına sığınanlar şimdiden dokunulmazlığımız bitince bu yaptıklarımızdan dolayı başımıza neler gelecek diye uykuları kaçmaya başladı bile.
Ama korkunun ecele faydası yok sayın okuyucular. Bizler de izlemeye devam ediyoruz.
Artık bıkkınlık geldi yeter artık alacaksanız alın gidelim nefes alamıyoruz artık der gibiler.
Ama koltuğa da öylesine sarılmış öylesine yapışmışlar ki ildeki muhalif siyasi partiler hariç parti içi AK partililerin yani içerideki muhaliflerin hepsi bu ekibi o koltuktan indiremiyor.
Dedim ya AK parti Van il teşkilatının yereldeki siyasi partiler hariç diğer insanların yüzde doksan beşi gitmesini yani değişmesini istiyor.
Anlayacağınız varlıkları sadece Van'daki diğer partilerin işine yarıyor, çünkü AK parti Van'da her gün eriyor tel tel dökülüyor.
Bu suç sadece teşkilatın değil vekillerin de eksiği çok hele eski vekilin eksiğini saymakla bitiremiyoruz.
Bu duruma herkes bir şey söylüyor.
Yok, arkadaş çok güçlüler bunlar gitmez daha kaç yılbaşımıza bela olacaklar diyende var.
Eli kulağında gitti gidecekler diyenler de.
Peki, bu durum bütün Van ilindeki teşkilatlar içinde geçerli mi? Hayır! Halk tarafından karşılık bulan bazı ilçe teşkilatları var tabii.
Ben de diyorum ki değişseler ne olacak sistem değişmedikten sonra ne fark eder.
Bu teşkilat gitsin de kim gelirse gelsin bunlardan daha iyi olacak diyenlerin sayısı çok ama çok fazla.
Ben bunları neye göre diyorum?  Neye göre yazıyorum? Bu ifademin hassasiyetle dikkate alınmasını istiyorum.
Van ve ilçelerinde AK Parti ana kademe, kadın ve gençlik kolları teşkilatlarının haberi olmadan yapılacak bağımsız ve tarafsız bir anket çalışması ile halkın AK Parti Van yönetimi ile ilgili amaç, misyon ve vizyonu, Van'daki parti temsilcilerinin durumları hakkındaki görüşlerini objektif bir şekilde görmüş olursunuz.
Van ilinde parti içi yapılan temayül yoklamaları, parti içi anketler kesinlikle kuşkular içeriyor haberiniz ola.
O nedenle çok gizli ve objektif olmalı yapılan araştırmalar.
Daha önce yazdım ya AK parti Van teşkilatları dökülüyor, tükenmişler artık yeni hal lazım diye.
Bu düşüncelerimin üstüne kat kat ekleyerek yineliyorum.
Bakınız Hacı başkanımıza bir önerim var: Van'ın şahitliğinde.
Van'da AK Parti temsilcilerinin tüm yetkilerinin iptal edilerek, teşkilatlarının kapatılması halinde AK Parti'nin alacağı oy oranı kesinlikle şu anki kadro ile alınacak oy oranından daha yüksek olacaktır.
Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları bu açıdan çok önemli bir gerçek olarak önümüzde durmaktadır.
Hacı başkanımız bunu denesin, isterim. Bu teşkilatlar herkesi küstürdü ve dışladı AK partiden.  Nasıl ve ne için yaptılar bunları diye soranlar için.   Yazayım şimdi.
 Parti içindeki hâkimiyetlerini güçlendirmek, milletvekili adaylığı veya belediye Başkan adaylığı dönemlerinde, karşılarına güçlü kişilerin çıkmasını engellemek için hatırlı kişilerin parti ile ilişkileri planlı bir şekilde bozuluyor.
Teşkilatı hatırlı kişiler ile güçlendirmek, kamuoyunda ve seçmende güven oluşturmak, teşkilatı geliştirmek, yetki ve görevleri paylaşmak yerine, kendilerine itaat edecek kişilerden oluşan yönetim kurulları ile alan temizliği yapıp, kendilerinin veya belirledikleri kişilerin adaylıklarını garantileme çabası içindeler.
 Niteliksiz ve dava duygusundan yoksun kişilerle çiftlik haline getirdikleri partiyi halktan ve seçmenden kopardıkları için, seçmen parti teşkilatlarına ve adaylara güven duymuyor.
Bu nedenle seçimlerde ya boykot edip sandığa gitmiyor ya da mevcut yapıyı cezalandırmak için diğer partilere oy veriyor.
Hatta seçim zamanları veya koltukları riske girdiğinde göstermelik bir iki eleştiri yaparak yerlerini garantiye alma kurnazlığı dikkat edilirse görülecektir. Yani seçimden seçime genel merkeze şirin görünme yer kapma kurnazlığı hep hâkim olmuştur.
Van'da her şey yolunda gidiyormuş gibi davranan, AK Parti üzerinden nüfuz ve rant devşirmeye odaklanmış bir anlayış hakim.
AK Partiyi bir dava hareketi, bir misyon ve vizyon partisi olarak değil, geçim kapısı olarak görüp, ne kazanabilirsem kardır mantığı ile zamanı iyi değerlendirerek sadece çıkarını düşünen yönetim yapısı, dağılmayı, küçülmeyi ve başarısızlığı getiriyor.
AK Parti Van teşkilatlarında başkanlar ve yönetim kurulu üyeleri var, ancak teşkilat yok. Yönetim kurulları oluşturulurken takip edilen yöntem tamamen küçük olsun benim olsun mantığı ile geliştiriliyor.
 Şöyle ki; Parti içindeki etkin kimseler, kendi güçlerinin ve hâkimiyetlerinin devam etmesi için, yönetim kurulu üyeliklerini kendi aralarında pay ediyorlar. Böylece gerek kongre ile gerekse atama ile teşkil edilen yönetim kurulları, takım tutar gibi her ne pahasına olursa olsun kendilerini savunup destekleyecek kişilerden oluşuyor.
Yönetim kendilerini listeye yazdıranların emir komutasının dışına çıkamıyor. Böylece Van'ın, halkın veya partinin yararından çok hâkim kişilerin menfaatlerini gözeten yönetim kurulu ile küçük, zayıf, egemen bir mutlu azınlık oluşuyor.  
Bu yapılanma bazı kişileri partide güçlü kılarken, Parti'yi Van'da ve seçmen nezdinde küçültüyor. Van'da AK Parti'nin sürekli eriyerek 6 milletvekilliğinden 1 milletvekilliğine kadar düşmesinin en önemli nedeni de partiye egemen olan bu bozuk zihniyettir.
Kokuşmuş, toplumu kucaklamayan, şahsi çıkar ve nüfuz edinmek için alan temizliği yapmaktan, kişisel geleceğini planlamaktan başka bir derdi olmayan bu teşkilat yapısı ve bu zihniyet ile ilk yerel seçimlerde başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere ilçe belediyeleri nasıl kazanılacak?
Başarısızlığın başarı olarak sunulması, bir şehri kurban ederek aklanmak istenen kimseler veya yapılar mı var sorusunu akıllara getiriyor.
 Van'da ki bazı siyasiler AK Parti'yi güçlendirmek, oylarını arttırmak, Van'ın ve ülkemizin kaderine olumlu katkı sunmak gibi bir kaygısı bulunmamaktadır. Varsa yoksa teşkilatta güç sahibi biz olalım, teşkilat ne olursa olsun.
Bu gidiş devam ederse Van 2019'da ne belediye seçimlerinde, ne milletvekili seçimlerinde ne de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde varlık gösteremez.
Cumhurbaşkanı Metal Yorgunluğundan bahsetmişti.. Literatürdeki tanımı ile metal yorgunluğu, "Eşyanın yorulması, gevşemesi, derlenip toparlanmaması.
Siyasetteki metal yorgunluğu, "siyasi makamları kullanarak elde edilen nüfuz ile cüzdanların fazla dolmasından kaynaklı bir ağırlık çökmesi" olabilir mi?
Bir de madde bağımlılığından söz ediliyor. Alkol ve uyuşturucu gibi madde bağımlılarının tedavisi için hastanelerde AMATEM'ler var..  Ama benim sözünü ettiğim madde bağımlılığı, makam, koltuk, konum, şirket ortaklıkları, ihaleler, kurumlara yapılan atamalar, banka hesaplarında biriken paralar. Yani genel olarak hepsine dünya malı deniyor, maddenin farklı halleri. Bunlara olan bağımlılık da MADDİ BAĞIMLILIK olmuyor mu? Bunun tedavisi ne olacak?
Belediyelere kayyum atanmış olmasına rağmen AK Parti temsilcileri 2019 seçimlerini kazanmayı düşünmek yerine, kayyum sürecinde seçimlere kadar belediyelerin imkânlarından ne kadar devşirebiliriz derdindeler.
Yani HDP'lilerin  hiç çalışmasına gerek yok Van'da siyasetin olumsuz doğal akışı her gün HDP'nin oyunu arttırıyor kötü niyetli insanların yüzünden.
Yâda bilinçli bir şekilde AK partinin içine sızmış birileri tarafından.
Kim bilir arka planda iş birliği içerisine girerek şahsi çıkarlarını geliştirme, servetlerini arttırma derdinde olanlarda olabilir mi?  
Onlar için AK Parti'nin kazanıp kazanmaması önemli değil, yeter ki onlar AK Parti'deki koltuklarını kaybetmesinler.
Dava duygusundan çok nüfuz peşinde olanlar kaybedecek bir gün.
Kötü niyetli teşkilatlar, oturdukları koltuğa değer katıp hizmet üretmek ve bunu halkla dava duygusu içinde paylaşmak yerine, AK Parti'yi geçim kapısına çevirmeleri nedeniyle bırakın halkın gönlünü almayı, tam aksine nefretini kazanacak işler yapıyorlar.
 Kamuoyundan edindiğim izlenimlerim bu yazdıklarımın sonucunda Van'daki AK Parti temsilcilerine kızan halk sadece isim değişikliği değil kurumsal ilkeleri olan bir değişimin yaşanmasını da beraberinde istiyor.