ADAYLAR NASIL AMA…?!!

     Her yeni gün yeni gelişmeler yeni bilgilerle karşılaşıyoruz.
Aslında hayatımız boyunca böylesi sıcak bazen şok bazen flaş gelişmelerle karşılaşma ihtimalimiz yüksek.
Hele hayatı risk olanlar için bu oran daha da fazla.
Ama yaşamı tiye alanlar için hava her zaman hoş.
Dananın kuyruğu öyle koptu ki kendisiyle beraber yalancıları da koparıp götürdü.
Diğer dananın kuyruğu da 24 Haziran da kopacak.
Kötülere ve kötülüklere, haksızlığa uğrayan insanların sıkça kullandığı bir söz var. "Etme bulma dünyası". Bu söz ne kadar doğru bilmiyorum ama iftiraya haksızlığa maruz kalan insanların tarih önünde yüreğinin rahatlamasına yol açıyor.
Çünkü haksızlık yapanların yanına kar kalmıyor.
Adaleti güçlü olan Allah hesabı hem bu dünyada hem de ahirette kuşkusuz soruyor.
Şimdi AK parti Van listesine değinelim.

 


     Tabi herkesin adaylarla ilgili bir fikri vardır muhtemelen.
Karşı çıkanlarda eksik görenlerde çok iyidir diyenler de olacak mevcut listeyi.
Ancak ben bu listeyi bir iki eksikleriyle beraber AK parti tarihinin Van'da en etkili listesi olarak görüyorum.
Van ilinin bütün aşiret dengeleri, sosyolojik yapısı, başta merkez olmak üzere ilçeleriyle birlikte gözetilmiş.
En sevindirici gelişme olarak listede, şuan bizim bildiğimiz AK partinin içine sızmaya çalışan, diriliş Ertuğrul dizisinde oynayan "Sadettin Köpek" karakterinde olanların listeye girmek için her türlü girişimde bulunmalarına rağmen yer verilmemesi.  

 


     Ama AK partiden Van için müracaat edipte yer alamayan çok dürüst insanların bir gün hak ettikleri güzel yerlere geleceklerini de umuyorum.
Adayları kısaca bir hatırlayalım istiyorum.
Osman Nuri Gülaçar ismi birçok manada çok şeyi ifade ediyor.
Baba yadigârı olması hasebiyle Büyükşehir Belediyesi Başkan Adaylığında aldığı oyun çokluğu, yanı sıra Fetö'nün geçmişte kurduğu kumpaslara maruz kalması, AK partinin içine sızan AKP'lilerin milletvekilliği adaylığında listeye girmeyince HDP'ye çalıştı iftiralarının bugün net bir şekilde anlaşılmasının sonucudur birinci sırada adaylık verilmesi.
 İrfan Kartal beyefendi kişiliğiyle bilinen toplumda karşılığı olan isimlerden birisi. Zaten kartal ailesinin kibarlığı Van'da ayrıca bilinen bir gerçek. Buruki ailesi içinde de saygınlığı olan Ak PARTİYE bu süreçte ciddi oy kazanımı olabilecek potansiyele sahip.

 


     Abdulahat Arvas,  Erciş ilçesinde sevilen ve Van merkezde de potansiyeli olan isimlerden. STK, siyaset ve iş dünyasında birçok farklı alanda görev almış önemli tecrübelere sahip. Ak Parti kültürüne sahip ve 2014 yerel seçimlerde de Ak PARTİ Erciş Belediye başkan adayı.  
Bekir Kaçmaz, eğitimci kişiliğiyle ön plana çıkan beyefendi bir insan olarak bilinen Van'da karşılığı olan olgun şahsiyetlerden biri. Aldığı görevlerde dürüst ve çalışkan tavrıyla hep beğeni kazanmış.
Gülşen Orhan, iki dönem milletvekilliği yapmış zaten Van'da tanınan bir isim. Kadın kotasından listede yer alan, Cumhurbaşkanı Danışmanlarından. Son 10 yıl içinde siyaset anlamında ciddi tecrübeler kazanan, bu süreçte halkla çok daha yakın olması gereken ve siyasi tecrübe ve birikimleriyle yerelde hizmetlere öncülük yapması gereken biri.
Yılmaz Kılıç, Çiçekli beldesi belediye başkanlığı yapmış bir isim. Yerel yönetimler konusunda deneyimli ve Ak Parti siyaset kültürüne hâkim.  Genç yaşına rağmen Van'ı iyi tanıyan biri.

 


     Bilal Emre Yörük, Van'ı iyi tanıyanlardan biri. KOSGEB'te ortaya koyduğu başarılı performans ile göz doldurdu.  İnsanı özellikleri yüksek, samimi, çalışkan, genç ve siyasette yeni bir isim.
Malik Özbey 24 yaş genç kotasından listeye giren avukat olan, Van'da fazla tanınmayan biri. Ak Parti gençlik kollarında siyasetle tanışan ve gelecek vadeden genç.
Evet, AK parti adaylarını zorlu bir sınav bekliyor.
Seçimlere bir ay gibi bir süre kaldı.

 


      Ak parti teşkilatı bu önemli süreçte geçmiş dönem teşkilatların ve en önemlisi de eski vekillerin Van'da oluşturduğu tahribatı ve enkazı nasıl temizleyeceklerinin programını çok iyi yapmalıdırlar. Özellikle 7 Haziran seçimlerinde yaşanan hezimet ve devamında da 1 Kasım'da elde edilen sonuç ile Ak Partinin yaşadığı sorunlar hızlıca telafi edilmeli. Güçlü bir Genel Başkan ve Lidere yakışır bir teşkilat yapısı ile gece gündüz demeden 24 Haziran'a kadar seçmenle samimi bir şekilde iletişim kurulmalı. Küstürülen, uzaklaştırılan, kendini dışlanmış hisseden her bir parti üyesiyle vakit kaybetmeden bir araya gelinmeli, aktif olarak sürece dâhil edilmeli. Her bir teşkilat mensubu şahsi beklenti ve hesaplardan uzak durup DAVA Bilinci içinde Van'a hizmet etmek için kenetlenmeli.

 


    Bu önemli süreçte Ak Parti'nin ayrıca bir avantajı var. Oda kayyumların başarılı çalışmalarını doğru değerlendirirlerse, halka bu konuda gerekli açıklamaları yapar, ikna ederlerse başarıya ulaşmaları çok daha kolay olacak. Bu önemli çalışmaları mutlaka fırsata çevirmeleri gerekiyor.
Bu arada dikkatlerden kaçmayan bir şeyde AK partide 169 adaydan 8'zine listede yer verildi.
Birkaç kişi dışında geriye kalan 161 ismin REİS'İN kararına saygı duyarak davamıza hizmet etmeye devam edeceğiz demeliler.


      Nasıl kendileri vekil olmak için çabaladılarsa gitmedik yer çalmadık kapı bırakmadılarsa AK partinin de buradan seçimden zaferle çıkması için aynı performansı göstermeleri dava adamı olduklarına işaret olarak görülecektir. Zaten onlara da yakışan bu olsa gerek.
Ben olmazsam gerisi tufan anlayışı çok tehlikeli.
Hiç kimse kendisini vazgeçilmez zannetmemeli.
Bu süreç kesinlikle herkesin toplumsal menfaatleri gözetmesi gereken, ülkemizin geleceğini öncelemesi gereken bir süreç.  Aksi düşünülürse emin olun ki hesabını vermek zor olur.
HDP adaylarının birçoğunun yine Vanlı olmaması eski vekillerinde Van için hiçbir fayda sağlayamamaları HDP tabanında önemli tepkilere yol açmış durumda. Hatta HDP tabanında eğer Vanlı adaylar verilmezse oy vermeyeceğiz diyenlerin sayısı da bir hayli fazla. Bu şehrin nice kaliteli, donanımlı, şahsiyet sahibi ve gelecek vadeden, toplumda karşılığı olan Kürt evlatları var. Artık HDP de bu şehre, Van'lıya ve Van'ın öz evlatlarıyla hizmet etmeyi olmazsa olmaz kabul etmeli. Bu şehre ve kendi tabanına hak ettiği değeri vermeli.  

 


      Van halkı da, sessiz yığınlarda HDP 'ye Van'a hiçbir faydası olmayan HDP'li vekillere Van'a verdikleri zararlardan dolayı çok tepkili. Bunu artık anlamalı.
Aynı zamanda etnik bir siyaset yapan ve Kürtlerin temsilcisi olduğunu iddia eden HDP'nin kendi tabanına artık ideoloji değil hizmet üretecek bir anlayışla siyaset tarzı geliştirmesi gerekiyor. Kavgadan, korkudan, şiddetten uzak bu ülkenin muhalefet anlamında nitelikli ve hizmete, toplumsal faydaya yönelik siyaset tarzını benimsemesi gerekiyor. Kendi tabanına sözde değil gerçekten barışı, demokrasiyi getirmek için mücadele etmesi gerekiyor. Bunu başarabilirse kendi tabanına, haklarını savunduğunu iddia ettiği Kürt kardeşlerimize en büyük iyiliği yapmış olacaklar.

 


       Tüm bunlarla beraber 24 Haziran seçimlerinde Van halkının HDP'yi cezalandıracağı kulislerde sessizce konuşulan en önemli konulardan biri olarak dikkat çekiyor.  Sessiz yığınlara dikkat edin!
Bugün milletin vekili olmak için büyük çaba sarf eden adayların ve yine milleti, milletin iradesini temsil etme iddiasıyla seçimlere girecek her bir siyasi partinin ortaya koydukları bu iddiayı ispat etmeleri gerekiyor.
Milletin vekili olmak isteyenler, millete ve Allah'a verecekleri hesabı ciddiye almalı. Bunu kendilerine en önemli dert etmeli. Makam, mevki, ün, şöhret, maddi imkânlar değil milletin hayır duası, yürek hoşnutluğu, toplumun ihtiyaç duyduğu önemli ve öncelikli hizmetlerin bu şehre ve ülkeye kazandırılması esas almalı.

 


      Özellikle iktidar partisi olan ve çok güçlü bir lidere sahip olan Ak Parti milletvekili adayları dün olduğu gibi liderlerinin gölgesinde rahat ve gözden uzak yaşamayı tercih etmemeleri gerekiyor. İradelerini kullanmaları, emanet aldıkları halkın iradesinin de hakkını vermek için tüm engelleri aradan kaldırarak halkla, milletle kucaklaşmaları gerekiyor.
Yaşadığımız şehrin sorunlarını en iyi yine bu şehirde yaşayanlar biliyor. Dün açıklanan Ak Parti listesi bu açıdan çok anlamlı bence. Çünkü be şehrin sorunlarını en iyi bilen Osman Nuri Gülaçar bu listede 1. Sıra adayı olarak gösterildi.  Bu bir imkana dönüşmeli.

 


     Artık bu şehirde yaşanan hiçbir sorun Sümen altı olmamalı. Bu şehrin imkânları birileri için imkân ve şahsi iktidar gücüne dönüşmemeli artık. Yetimin, kimsesizin, yoksulun kısacası bu milletin hakkı yine millete teslim edilmeli.
Cesur, kararlı bir duruşla sorunlar tespit edilmeli ve hızlıca çözümler üretilmeli.
Bu şehrin yükü çok ağır, sorunları çok fazla. Artık ihmal edilmemeli. Kötü gidişe bir DUR denilmeli.
Demem odur ki halkın karşısında itibarınızı zedelemek istemiyorsanız, bu sözümü dikkate alın. Milletvekili adaylarından bir ricada bulunacağım sadece ama sade dürüst olun yeter. Boş vaatler, yapamayacağınız sözleri vermeyin uçuk projelerden bahsetmeyin. Dürüst olmayanların halka yalan konuşanların son halini görüyorsunuz tel tel dökülüyorlar ve tutunacak dalları da kalmıyor.
Yani yalanları hem bu dünyada hem de diğer dünyada onları rezil duruma düşürüyor.
Çünkü projeleri zaten yapan hazırlayan ve uygulayan iktidar var.
Çok acıları olan Van halkının yaralarını kim saracaksa doğru konuşacaksa halk tarafından samimi görünen partinin kazanması dileğiyle.

YORUM EKLE

banner29