Büyükşehir hazırlıklarını tamamladı

       Antalya’da lig hazırlıklarını sürdüren Van Büyükşehir Belediyespor, bugün itibariyle kamp çalışmalarına son verecek.
iki günlük tatilin ardından Van’da toplanacak olan kırmızı siyahlı ekip, Manavgatspor maçı hazırlıklarına başlayacak. Şu ana kadar transferde sesiz kalan kırmızı siyahlıların atacağı adımlar, taraftarlar tarafından merak ediliyor. Bilindiği gibi 2. Transfer dönemi bugün başlayıp 31 Ocak’da sona erecek.


      Ligi 29 puanla 5. Sırada tamamlayan kırmızı siyahlı ekip, 15 Ocak Pazar günü Manavgaspor’u konuk edecek.
Ligin ilk devresinde özellikle deplasman da aldığı puanlar sayesinde zirveye doğru çıkışa geçen Van Büyükşehir Belediyespor, 18 haftalık maç maratonunda, 7 galibiyet, 8 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı.
Ligin ilk devresini lider kapatan Sancaktepespor, en yakın takipçisine 8 puan fark atmış durumda. Ama görünen o ki, Çorum Belediyespor, Kocaellispor ve Altay, ligin 2. Devresinde lideri tahtından etmenin mücadelesini verecek.
Ama Sancaktepespor ligin ilk devresinde yakalamış olduğu havayı devam ettirirse, tahtını kimseye kaptırmayacaktır. Ligin 2. Devre maçları 15 Ocak’da başlayıp 30 Nisan’da sona erecek.

     Play Off’a 3. Takım aranıyor
    Van 1. Amatör Kümede karşılaşmalar son hızıyla devam ediyor. 2 grupta oynanan karşılaşmalar da, A grubunda, Erçiş Gençlik ile Yolspor Play Off’u garantiledi. B grubun da, İpekyoluspor kendini garantiye almışken, Play Offa kalacak olan 3 takım ise bir iki hafta sonra belli olması bekleniliyor. Geçen hafta oynanan Birlik
Gençlikspor - DSİspor maçında çıkan 0-0 lık sonuç 3. Bir takımı daha Play Offa ortak etti. Bu durumda, Birlik Gençlikspor, DSİspor ve Erciş 1 Nisanspor, kalan haftalarda Play Off kalma mücadelesi verecek.


      Play Offa kalacak olan 4 takım, ligin bitimiyle birlik de karşılaşacak.
Play Off şampiyonu olan takım il şampiyonu olarak, Ya Başkalespor’la karşılaşacak.
Ya da eğer, Başkalespor Ligden düşerse direk olarak Bölgesel Amatör Ligine çıkmış olacak.

YORUM EKLE