CUMHURBAŞKANI: 'VAN İÇİN HAYALLERİN VARDI! HAYDİ, SANA FIRSAT; GEL!'

    Evet, her şey saat 14,30'da çalan bir telefonla başladı. Bu telefon öyle sıradan bir telefon değildi.
Bir şehrin değişimine dönüşümüne neden olacak bir telefondu.
     Bu telefonun önemini belki şimdi çok anlamıyor olabiliriz ama önümüzdeki beş yıl içinde nelere yol açtığını daha da yakinen anlayacağız sanırım.
      Son 15 günün en çok konuşulan adamı basının karşısına çıktı…
Her şeyi oldukça doğal ve olduğu gibi anlattı…
       Bu bir basın toplantısı yada basın açıklaması değildi..
Sadece yıllardır bulunduğu görevi nedeni hep bir arada olmak zorunda kaldığı basın mensupları ile arkadaşça dostça çay sohbetiydi.
       Hatta öylesine doğal bir ortamdı ki Necdet Bey üniversite yıllarında evlendiğini söylüyor.
Belki aşırı aşktan olsa gerek bilinmez ama başkan beyin gözlerinden hala o duygunun izleri korunuyor gibi. Bunu Takva   hanımefendiye de sormak lazım…
     Tabii ki bir latife olsun istedim uzun ömürlü mutluluklar diliyorum.
Van'ın turizm elçisi Bak Hele Bak'ın dediği gibi;
    -Kahvaltı bahane sohbet şahaneydi.
AK parti Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Sayın Necdet Takva kendine has üslubuyla konuşuyor.
    Seçimi kazanacağından oldukça emin ve vakarlı bir tutum koyuyor ortaya.
Öyle ki bir ay sonra yapılacak anket sonuçlarında bunu çok net göreceksiniz diyor.
   Şu an isteyerek ve severek AK parti kimliğini taşıdığını vurguluyor Başkan Takva.
      Sırtında yıllardır iftiralarla dolu ağır bir yükün olduğunu, çamur at izi kalsın misali MHP'li, PKK'lı, HDP'li gibi iftiralarla mücadele ettiğini söylerken bu iftiraların kendisini ne kadar üzdüğünü gösteren derin bir oofff çekerek anlatıyordu Necdet bey.
Şimdi ise devletin en başındaki bir liderin Sayın Cumhurbaşkanımızın beni AK partiye davetiyle bu yapılanların ne büyük iftira olduğu da ortaya çıkmış oldu bu nedenle şuan çok rahatım şükürler olsun sözleri ayrıca düşündürücü olsa gerek..
      Çok onurlu ilkeli bir duruş ortaya koyacağını ekliyor sözlerine Sayın Takva.
       Bu süreçte sadece AK partiyi incelemediğini diğer siyasi partileri de incelediğini ve diğer partiler sadece bizim rakiplerimizdir, barış içinde yarış yapacağız onlarla diyor.
     AK partide yenilikçi bir ruhun olduğunu gördüm bu anlayışla yeni Türkiye düşüncesiyle biz bu seçimi kazanacağız demekten kendini alamıyor. Birçok konuşmasının başında ve sonunda seçimi kazanacağız sözünü tekrarlıyor.
Öyle ki basından bir arkadaşın kaybederseniz TSO ya geri dönecek misiniz sorusuna yine büyük bir özgüvenle kazanacağımız için dönmeyeceğim diye cevap veriyor.
    Takva cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan'ın;
-"Van için hayallerin vardı biliyorum hadi sana fırsat gel de hayallerini gerçekleştir" dedi.
Gerçekten benim Van için büyük hayallerim var. Türkiye'de fark yaratacak yerel yönetim modeli koyacağız ortaya dedi..
Necdet başkanın Van TSO'nun her seçim döneminde siyasilere hatırlattığımız Van için neler yapılmalı deklarasyonlarımızın bizim önümüzde ışık tutacağını hatırlatmak isterim dedi.
Gençler için çok önemli düşüncelerinin olduğunu söylüyor ve AK partinin HDP 'den daha çok Kürtlerin sahibinin olduğunu üstüne basarak vurguluyor.
TSO'nun Kürtçe Web sayfası var ülkemizde ilkleri gerçekleştiren oda olduk. AK partinin bu manada anti bir tutumunu görmedik, aksine desteğini gördük özgürlükler manasında.
Ve Takva ısrarla Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi;
-"Gerçekten AK partinin devrimci bir parti olduğunu söylemem gerekiyor" dedi.
-"Bende ırkçılık yapmadan kendi kimliğimle siyaset yapacağım"
Şunu görüyorum ki AK parti Van teşkilatlarında Necdet Takva isminin heyecan oluşturduğunu düşünüyorum.
"-Şu ana kadar AK partide görev yapan bütün arkadaşlarımla birlikte ve mevcut teşkilatlarımızla bir takım ruhuyla birlikte çalışacağız diyerek kendisine destek veren AK partili yoldaşlarıma teşekkür etmeyi bir borç biliyorum" dedi.
"-Bu seçimin şiddetten uzak bir seçim olması için her şeyi yapacağız ve söz vermek yerine güven vereceğiz" sözleri mesaj niteliğindeydi.
Takva'nın altını çizdiği önemli konulardan biride;
-"Sayın Cumhurbaşkanımızın bu görevi benden çok Van'ın sanayicisine, esnafına, yatırımcısına ve Van halkına vermiştir" sözü ileriki süreçte yatırım anlamında bir şeylerin habercisi gibiydi.
Necdet Bey sorulan sorulara açılan sohbetlere genel ve kısa cevaplar vermeyi daha uygun görüyor bulunduğumuz ortamda.
     HDP'li olmayan ama çeşitli nedenlerle HDP'ye oy veren kardeşlerimizin oyunu bize vereceklerini ve bu rakamın azımsanmayacak kadar fazla olduğunu sandıklar açıldığında göreceksiniz diyerek, farklı ve düşündürücü bir yaklaşım sergiliyor ve imalı bir bakış atıyor ortaya Sayın Takva…
AK parti büyükşehir belediye başkan adayı Takva gazeteci Yılmaz Tekin'in efektli gülüşleri eşliğinde sohbetine zaman zaman tebessümleri ile devam ediyor.
   "-HDP'li yöneticiler akıllı olsa sadece Kürtlere değil bütün ülkeye siyaset yaparlar. Kürtler üzerinden siyaset devşirmesi yanlış, kaldı ki Ak belediyeciliğin HDP den daha çok mukayese bile edilmeyecek derecede Kürtlere hizmet ettiğini ve edeceğini göreceksiniz" diyerek ileriye dönük anlamlı bir mesajda vermiş oldu..
Bazı HDP'lilerin ihanet etti bazı AK partililerin bizim partili değil sözlerini nasıl yorumluyorsunuz sorusuna,?
"-Ben HDP'nin üyesi değilim ki yâ da HDP'den AK partiye geçmedim ki ihanet edeyim" diye cevap verdi…
"-Siyaset kurumunun ya benimsin yâ da toprağın zihniyetinden vazgeçmesi lazım.  Üç beş insanın sözüdür genele yansıtmamak lazım" diye yanıtladı…
   "-Yapılan eleştirilere saygı duyuyorum ne olursa olsun ancak seviyeyi düşürmeden siyaset yapalım önerisinde ve çağrısında bulunmak istiyorum buradan sizin aracılığınızla dedi."
Bu durum şunu gösteriyor aslında HDP'yi korku sardı. AK partinin Takva ile kazanacağını görüyorlar bir telaşın göstergesi olarak görmek lazım diye düşünüyorum.  
Sayın Cumhurbaşkanımızın gördüğünü herkesin görmesi lazım diye bir hatırlatmada bulunuyor Başkan Takva..
"-Yönetsel becerilerimi belediyede de ortaya koyacağım" diye bir kez daha hatırlatıyor başkan…
"-Bu sürede aristokrat, elitist ve kapalı bir parti olmayacağız katılımcı bir yaklaşımla faaliyet yürüteceğiz.
Yukarıda özetle başlıklar halinde öne çıkardığım Necdet beyin vurgularını kendi yorumlarımla aktarmaya çalıştım.
Aslında kısaca konu bütünlüğü çerçevesinde şöyle bakmak daha doğru olur kanaatimce…
Bütün bu konuşmalardan sonra şunu değerli dostlara hatırlatmak isterim bu kentte siyaset iklimini değiştirmeliyiz. Güzel şehrimiz Van'da en çok konuşulması gereken konunun parti mi aday mı ve neler yapılacağının meselesini ön plana çıkarmalıyız."
    "-Ben yerel yönetimlerde partiden çok adayın önemli olduğunu düşünüyorum. Aday liyakatli değilse kazansa ne olur, neye yarar?   Hele ki liyakatli bir başkan iktidar partisindeyse bu durum Van için nur ala nur olur…
Görüyorum ki Necdet Takva ismi tamamen siyasete alet edilmeye çalışılıyor yok efendim şuydu buydu gibi yaftalamalar yapılıyor.
    Kimse Takva'nın bu şehri yönetemeyeceğini söylemiyor, söyleyemiyor.
Liyakatsiz, beceremez demiyor.
Geçmişte yaptığı başarılar ortada çünkü…
İşte tam da mesele bu.
İşi ehline liyakatli insanlara verin mesajına uyuyor mu oymuyor mu?
     Medeni gelişmiş topluluklar gibi bizde liyakati ve şehrimize neler yapabileceklerini konuşalım tartışalım önerilerde bulunalım.Tabii ki amacı insanlığa fayda sağlayanlar böyle davranır aksini düşünenler kirletir çirkinleştirir iftira atar karalamaya çalışır.
İftira atanlar karalayanlar şunu bilsin ki bir gün kendileri kapkara olacaklar!

YORUM EKLE