Koronavirüs, oldu Korona varis

Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs, insanların hayatını öyle bir etkiledi ki, herkes korku ve panikle birlikte kâbusa dönen hayatlarını yaşamaya devam ediyor.

Türkiye bu korku sürecini çok iyi idare etti, ama duyulan vakalar, alınan önlemleri üst seviyeye kadar çıkardı.

Koronavirüs, hayatımıza öyle bir vurdu ki, dezenfektan, kolonya ve ilaç manyağı olduk.

Eşimizden, çocuğumuzdan, anne ve babamızdan, kısaca tüm sevdiklerimizden uzaklaştık. İşin, aşın, sosyal hayatın hiçbir tadı kalmadı. Göremediğimiz bir virüs tüm dünyaya diz çöktürdü.

Çoğumuz hiç farkında olmadan, kimimiz daha az, kimimiz daha çok hastalanarak bu malum virüsle de tanışacağız.

 Allah’tan dünyanın her yerine salmış virüsün olmadığı bir yer olsaydı, dünya zenginleri şimdi oralara kaçmıştı, şu anda herkes aynı kefede. Zengini, fakiri, ünlüsü, siyasisi herkes tadacak bunu. Para servet kurtarmaz kimseyi, işte bu O’nun adaleti.

 

Siz siz olun tedbiri elden bırakmayın. Kurallara uyalım, Var ya bir nefes için neler verilmez koronaya yenik düşmeyin, siz koronayı yenin değerlerinize sahip çıkın.

 Babanıza, dedenize, nenenize, büyüklerinize sahip çıkın. Bu illete yenik düşeceğinize iradenize sahip çıkın.

Zamanınızı evinizde, bahçenizde, sokağınızda geçirin. Toplu alanlara mümkün oldukça girmeyin, çünkü bu illeti çeken Bilir.

Nerden enfekte olacağını kimse bilmez.

Ben çektim, Allah başkasına çektirmesin.

Bu hastalık en az 2 yıl daha devam edebilir. Bu iki yıla konsantre olun. Yaşamanıza böyle odaklanın. Değerlerimize sahip çıkalım, onlar da bizi korusun.

Van illimiz pandemide başarılı işler yapılıyor. Ekibin başına yaklaşık 7 yıl önce emekli olan ve sağlık il müdürlüğünde yaklaşık 30 yıl çalışarak emekli oldu.

 Maddiyata hiç ihtiyacı yoktu, emekli bir memur gibi batıda bir yazlıkta olabilirdi. Fakat ona güvenenler vardı da maneviyat ve inançla geldi. Resmen ölümle mücadelede ben de varım diyor.

Çünkü Van’ın evladı olduğu için geldi.

Siyasi bürokrasi üst düzey kimseyi kırmadan işleri yürütüyor. Ve çok güzel bir sözü var bazı hastalar arıyor müdürüm ben öksürüyorum, diyor korkmayın bir öksürükle kimse ölmez. Ben 40 yıldır öksürüyorum, bir şey olmadı. Sempatik bir dille konsantre ediyor.

Eski Sağlık Bakanı Sayın Recep Akdağ’ın biri sözü vardı.

 Hamit Karataş Van bölgesini çok iyi bilen ve işinde disiplinli, personelle babacan.

Kendisi sağlık il müdürlüğü için bir değerdir. Hamido derdi,  gerçekten Bakan Akdağ’ın deyişi ile şimdi pandemi döneminde Van’da ekibin başında. Her yere ulaşan ve iş yapan mücadelede asla pes etmiyor ve ettirmiyor Hamido.

Korona virüs, covid-19 tedavisini gördüğüm 10 günlük Başkale Devlet Hastanesi’nde 2 serviste yatan hastaların tedavisi dışında, personelin güler yüzlülüğü ve hastalara nasıl faydalı olacaklarını her imkânı sunuyorlardı.

Vakaların öksürmesi, ağlaması, türkü söylemesi ağrılarına bir nebze olsun doktor hanım ve servis hemşireleri oda oda gezerdi.

‘Amcacığım çay içer misin?’, ‘Teyzeciğim bir şeye ihtiyacın var mı?’. ‘Abiciğim ağrıların var mı?’ demesi insanı otomotikmen  tedavi ediyorlardı.

Yattığım sürede servis çalışanlarında 2 personelin testi pozitif çıktı, bizleri tedavi etmek için kendilerini feda ediyorlar. İşte bunları yapan Başkale filyasyon servisinde çalışan pandemi ekibinde olanlardır.

 Gerçekten pandemide çok özveriyle çalışıyorlar.

Bu salgın geçecektir, ama belli ki delip geçecektir.

Allah ölüm hariç her şeyin çaresini vermiş.

Akıl ve imanla hareket edersek çok şey öğrenebiliriz. Koronavirüs kadar, Allah’tan korkulsaydı, herkes cennetlik olurdu.

 

YORUM EKLE

banner29