Memlekete bahar geldi

    Soğuk havalar her geçen gün yerini sıcak havalara bırakırken, Van'da yine mevsimler baharı, yine Nevroz' u yine festivali gösteriyor.
Her yıl sınır komşumuz İran' dan ilimize yüzbinlerce misafir gelirken, bu rakam Mart ayı ve Nevroz zamanında tavan yapmaktadır.


     İşte bugünlerde 15 Mart 5 Nisan tarihlerinde yirmi gün sürecek Alışveriş Festivali VanShoping fest için tahmini yüzbin İran'lı misafir beklenmektedir.
Bu süreçte gelecek yerli ve yabancı turistler Van' a yine renk katacak.
Valilik başta olmak üzere, belediyeler,Vatso, Üniversite ve esnafların birlikte hareket ettiği, Van için ekonomik faydalarından ziyade, kentin turizm değeri ve sosyo kültürü bakımından parayla pulla ölçülemeyecek bir öneme sahip bu festivalin faydalarından gereği gibi yararlanmak gerekir.


     Tedaş' ın ışıklandırma işini layıkıyla üstlenmesi sonucu her taraf ışıl ışıl.
Havai fişeklerin aralıksız patlatılarak aydınlattığı Van semaları yıldızlarla renk cümbüşü sunarken,
caddelerin özellikle geceleleri bir gelin gibi süslenmesi insanı Van' a yeniden hayran bırakıyor.
Insanlar, bugünlerde gecenin geç vakitlerine kadar aileleri ile birlikte huzur ve güven içinde alışverişlerini yapabilmekte ve zamanı gönüllerince değerlendirmektedir.


    Özellikle Iran'lı misafirlerin kendilerini daha rahat hmeleri için onlar için çeşitli etkinlikler ve eğlenceler tertip edilmektedir.
Esnaflar bu festival için indirimli kampanyalar düzenlemekte, çekilişle hediyeler vermektedirler.
Bilet satış Acentaları güzergah üzeri bilet temininde zorlanmakta, otellerin tümü %100' ün üzerinde hizmet vermektedirler.
Biz de baharı ve Nevroz tatilini ilimizde geçirmek için tercihlerini Van'dan yana kullanan misafirlerimizi hoş geldiniz diyoruz, hûda hafiz SerçaVAN..

YORUM EKLE