Mücadele play-off için...

Şampiyon takımın artık belli olduğu TFF 2. Lig kırmızı grupta, ligin bitimine ise 12 haftalık maraton kaldı.

Kalan bu 12 haftalık maratonda Play Off şansı olan takımlar Play Offa kalmak için kıran kırana bir  mücadele verecekler.

Eyüpspor grupta Şampiyonluğu kaparken, Play Off için ise, Vanspor ,Bodrum, Kırşehir, Sakarya, Turgutlu ve Kırklareli takımlarının Play Offa kalma şanları yüksek.

Bu takımların oynayacağı her maç belki de final havasında geçecek. Çünkü puanları bir birine çok yakın olan bu 6 takımdan şu anki tabloya göre 4'üde sezon sonu Play Off'a kalacak.

O yüzden kalan haftalar özellikle bu 6 takım açısından zorlu ve çetin geçecek. Bu takımların maçlarını kaybetmeleri halinde ise potanın altındaki takımlara baktığımızda Play Off'a yeni ortakların gelmesine vesile olacağı görülüyor. Şu anki tabloda Play Off'u Garantileyen takım yok. Belki bir kaç hafta sonra bunu da görebiliriz.

Temsilcimiz Vanspor- Sakaryaspor beraberliği ardından Karacabey ve Bodrumspor'a mağlup oldu.

Son 3 maçında 7 puan kaybı yaşayan ekibimiz 47 puanla. 3 sırada yer alıyor. Play Off potasındaki takımlarla arasında birer puanlık bir fark olan ekibimiz son 3 maçta kaybettiği puanlarla Play Off'u riske etse de kalan süreçte bunu tersine çevirecek güce ve kaliteye sahiptir.

Evet, son 3 hafta da istenilmeyen puanlar kaybedildi. Ama bu her şeyin sonu değildir. 

İnanıyoruz ki bu takım bunu başaracak ve bu kent insanına Play Off heyecanını bir kez daha yaşatacaktır.

Geçtiğimiz hafta Bodrum Belediyespor deplasmanına giden ekibimiz, hakemin net penaltıyı vermemesi ve elimize geçen net gol pozisyonları değerlendiremememiz sonucunda sahadan mağlup ayrıldık.

Tabi böylesi önemli bir maçta kazanmamız gerekirken 3 puanı kaybetmemiz tabii ki  üzücü oldu. Ama hedefe varmak için son 3 haftayı unutup yolumuza devam etmeliyiz. Evet, ligin 27. Hafta karşılaşmaları yarın oynanacak. Play Off cephesini yakından ilgilendiren 2 kardeş ve dost takımın mücadelesi Van'da oynanacak. Son 3 haftada önemli puanları kaybeden Vanspor ile Kırşehirspor bu kritik maçta Potada kalma mücadelesi verecekler.  2 takım açısından da önemli ve kritik bir karşılaşma. 

Play Off potasındaki ve potaya yakın takımlara baktığımızda bu maçta kaybeden yarışta önemli bir yara alacak. O açıdan 2 takımda bu kritik karşılaşmaya sıkı hazırlandı. Vanspor geçen hafta deplasmanda 3 puanı kaybederken, Kırşehirspor ise sahasında kaybetti.

Temsilcimiz Vanspor 47 puanla 3. Sırada yer alırken, Kırşehirspor ise 43 puanla 6. Sırada yer alıyor. Grupta 3. Sırada yer alan temsilcimiz Vanspor son 3 haftayı unutarak bu maça çıkıp kazanma mücadelesi verecek.

Kazanır mı bence kazanır. Çünkü kaybettiğinde Şampiyonluk gibi Play Off da belki elden uçup gider.

O açıdan zorlu olan bu karşılaşmaya ekibimiz bunun bilincinde maça çıkacak ve kazanma mücadelesini verecektir.

Evet, 2 güzide şehrin 2 takımı da kesinlikle üst ligleri hak ediyor. İnanıyoruz ki bu maçta sonuç ne olursa olsun sezon sonu 2 takımda Play Off oynayacaktır.

Temennimiz bu zorlu ve kritik maçta iyi oynayan kazansın 2 takımın dostluğu ve kardeşliği hem daim hem de örnek olsun.

Temsilcimiz Vanspor bu kritik maçın ardından Pazar günü Mamakspor deplasmanına gidecek ve Çarşamba günü ise Pendikspor'u konuk edecek.

Son 3 haftada 7 puan kaybı yaşayan ekibimiz, bu 3 maçı kayıpsız atlatırsa Play Off'un en güçlü adayı olur.

O açıdan Kırşehirspor maçından alınacak bir galibiyet belki de bunun başlangıcı olacaktır.

Evet, Çarşamba Kırşehir, Pazar günü ise Mamakspor maçı.

Bu 2 önemli ve kritik maçta takımımıza başarılar diliyorum.

YORUM EKLE