Nerde yeni transferler

       Öncelikle şunu altını çizmek ve teknik kadroya sormak istiyorum. Devre arası yaklaşık 8 transfer yapıldı. Nerde transferler? Halen sahada görmediğimiz transferler var. Bunlar ne zaman oynayacak. Mademki oynatmayacaktınız, o zaman niyet transfer yaptınız? Benim bildiğim devre arası yapılan transferler nokta transferlerdir. Yani direk olarak oynatılmak için alınır. Ne hikmetse biz de saklamak için almış gibiyiz. Kimse çıkıp ta hazır değiller demesin. Bunu derseniz, bizde o zaman şunu deriz, 7 hafta geride kalmış, halen hazır değillerse o zaman niye aldınız. Millet takıma fayda olsun diye transfer yaparken, biz kulübeyi doldursun diye mi transfer yapmışız?


       Grubumuzda ligin bitimine 12 haftalık maraton kaldı. Ekibimiz 1 haftayı bay geçireceği için 11 maça çıkacak. Geride kalan 26 haftalık maç maratonunda 10 galibiyet,10 beraberlik ve 5 mağlubiyet alan ekibimiz 5 de mağlubiyet almış durumda. 40 Puanla 4. Sırada yer alan ekibimiz, kalan 11 haftalık maç maratonunda Play Offa kalma mücadelesi vereceği açıkça görülmektedir. Son 4 hafta maçlarında 8 puan kaybı yaşayan ekibimiz, kalan haftalarda Play Off şansını elde eder mi?


     Kalan 11 haftalık maç maratonuna baktığımızda, karşılaşmaların her takım için zorlu geçeceği açıktır. Zirve, Play Off ve kümede kalma mücadelelerini göz önünde bulundurduğumuzda, kendi sahasında kazanan, deplasman da ise azda olsa ek yapan takımlar bu süreci başarıyla tamamlar. Kendi cephemize baktığımızda, biz treni kendi
elimizle kaçırdık. Elimize gelen şansı çokta iyi değerlendiremedik. Şans insana güldüğünde o şansı çok iyi değerlendirmek lazım. Biz bunu yapamadık. Son 4 hafta da kaybettiğimiz puanlar sayesinde hem zirveyi kaybettik, hem de Play Off şansını riske ettik. Kendi sahamızda zor kazanan, deplasman da ise kaybeden bir takım konumuna geldik. Hal böyle olunca ister istemez içimizde umutsuzluk büyümeye başladı.
40 Puanla 4. Sırada yer alıyoruz. Bu hafta sonu bence grubun en güçlü takımı olan Çorum Belediyespor deplasmanına gidiyoruz. Bu deplasman maçından alacağımız bir galibiyet Play Off şansımızın devam etmesine vesile olmakla birlikte, var olan hava da kaybolmayacaktır. Ama altımızdaki 3 takımla aramızdaki puan farklarına baktığımızda, Çorum Belediyespor maçında eli boş döndüğümüzde, altımızdaki takımların kazanmaları halinde ise Play Off şansının daha da zora gireceği açıkça görülmektedir. Başta da dedim ya biz treni kendi elimizle kaçırdık. Elimize geçen mükemmel fırsatı değerlendirememenin acısını birkaç hafta sonra daha iyi anlamaya başlayacağız. Temennimiz kalan haftalarda kaybedilen puanlar özellikle deplasman maçlarında alınacak puanlarla telafi edilmesidir. Biz hep şunu söyledik. Şımarmak yok, rehavet yok. Şehirde esen zirve yarışındaki atmosferi kaybetmemek için, öyle defansa çekilip maçı bitireyimle değil, bir şampiyon takım edasında korkmadan mücadele etmek bize kazandırır. Kendi sahamızda oynadığımız, Kocaelispor ve Altay maçlarında bunu net olarak gördük. Bu 2 maçın birini zor tamamladık, birinde ise altın değerindeki 2 puanı rakibe kaptırdık. Çorum Belediyespor maçında ekibimize başarılar diliyorum.

YORUM EKLE