Sağlıkta güzel işler oluyor

   Van'da son yıllarda birçok alanda olduğu gibi sağlık alanında da güzel çalışmalar oluyor.

 

   Geçtiğimiz günlerde Van Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Op. Dr. Heybet Semur, gazetecilerle bir araya geldi. Bizler de söz konusu davete icabet ettik.

   Semur, 2016 yılında yapılan çalışmaları anlatmanın yanı sıra, 2017 yılında da önemli çalışmalar yapılacağını belirtti.

 

   Şüphesiz en güzel müjdelerden biri de 'Şehir Hastaneleri' müjdesi oldu.

   Sağlık Bakanlığı'nın tüm ülke genelinde düşündüğü, Şehir Hastaneleri Projesi'nin sürdüğünü söyleyen Op. Dr. Semur, Van'da da Şehir Hastaneleri'nin kurulacağını belirtti.

 

    Bakanlığın tüm ülkede söz konusu projeye büyük önem verdiğini anlatan Semur, 30 şehirde inşaatı süren projeler olduğunu, ilk etapta Yozgat'ta Şehir Hastaneleri Projesi'nin hayata geçeceğini ifade ederek, "Yakında Mersin, Amasya açılacak. Van'da da, Edremit İlçesi'nde 450 yataklı Şehir Hastaneleri Projesi hayata geçiyor. Kamu-Özel ortaklığıyla bu proje, İlçe Emniyet Müdürlüğü yakınanda yaklaşık 300 dönümlük bir arsada hayata geçecek. Çok ciddi bir yatırım. 150 yatak Adli Psikiyatri Servisi, 150 yatak normal kapalı Psikiyatri Servisi, 150 yatak da Fizik Tedavi Hastanesi… Diyarbakır, Malatya ve Van üçü bir proje olarak planlandı. 1 Ocak itibariyle süresinin başladığını da söyleyelim" dedi.

 

   Gerçekten de ilimiz için çok önemli bir proje.

   Bu proje sayesinde Van'ın sağlık konusunda çok önemli bir mesafe alacağına inanıyoruz.

   Van Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Op. Dr. Heybet Semur'un anlattığı ve bence önemli olan bir başka konu ise, mevcut hastanelerde bir yılda muayene olan insanların sayısı…

 

   Zira 2016 yılında Van'ın nüfusunun dört katı bir hastanın muayene edildiğini ifade eden Genel Sekreter Heybet Semur, "Van'ın 1 milyon 96 bin nüfusunun olduğunu hesap edersek, biz Van'daki hastanelerde toplam 4 milyon 153 bin kişiyi tedavi ettiğimiz için şehrin nüfusunun dört katı bir hastaya bakmışız. Bu da çok ciddi bir rakamdır" ifadelerini kullandı.

    Semur, il genelinde olduğu gibi ilçelerde de önemli çalışmalar olacağını belirtti.

    Özellikle inşaatı devam eden 224 Yataklı Erciş ilçe Devlet Hastanesi'nin gecikmeli de olsa hizmete açılmasını hedeflediklerini belirten Semur, söz konusu hastanenin Temmuz 2017'de açılabileceğini belirtti.

    Bazı ilçelerde yeni hastanelerin hizmete girdiğini söyleyen Semur, birkaç ilçede de yeni hastane ihalelerinin yapılacağını anlattı.

    Bunlar gerçekten de ilimiz adına sevindirici gelişmeler.

 

   Değerli okurlar önceki gün ise Anadolu Basın Yayın Birliği (ABYB) Van Şubesi olarak Sağlık Bilimleri Üniversitesi Van Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ümit İliklerden'i ziyaret etti.

 

   Yönetim Kurulu Üyelerimiz; Cafer Karakoç, Ümit Kayaçelebi, Cihat Aras ve Faruk Akgeyik ile yaptığımız ziyarette, İliklerden 'köprülü kavşak' müjdesi verdi.

   İpekyolu üzerinde mevcut hastanenin önündeki trafik sorununun 'köprülü kavşak' ile çözüleceği müjdesini veren İliklerden, 35 milyon TL'lik projenin ilgili bakanlık tarafından onaylanması halinde, 2017'de köprülü kavşak yapımının başlayacağını söyledi.

    Trafik sorunu yüzünden önemli sıkıntılar olduğunu   ve söz konusu sorundan dolayı, hastaneye acil hastaların gelmesinin de olumsuz etkilendiğini belirten İliklerden, "Bizler bununla ilgili olarak Edremit Kaymakamı ve Başkan Vekili ile, Karayolları Bölge Müdürü ile görüşmeler yaptık. Orayla ilgili 35 milyon TL'lik bir proje başlatılmış. Bu proje Ankara'ya gönderilecek. Orada onaylatılacak. Köprülü kavşak projesi onaylanırsa, muhtemelen 2017'de başlayıp, 2018'de bitecek şekilde oraya bu köprü yapılıp, söz konusu trafik sorununa da çözüm bulunmuş olunacak" müjdesini verdi.

 

   Bizim de birkaç yıldır söylediğimiz ve gündeme taşıdığımız bu sorunun çözülecek olması, Van adına önemlidir bence.

    Kentin sorunlarını yazmaya ve sorunların çözümü konusunda yetkilileri harekete geçirmeye devam edeceğiz.

 

    Sorunların çözümü noktasında zerre payımız varsa, ne mutlu bize…

YORUM EKLE