SAYIN CUMHURBAŞKANIM VAN SİZİ MAHÇUP ETMEYECEK!

Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan Van’da yapılacak AK Parti mitingine katılacak. Erdoğan Van’ı çok seviyor ve fazla önemsiyor.

Van’ın bölge için birçok açıdan etkileyici ve tetikleyici olduğunu biliyor.

 

Erdoğan’ın bu gelişinde Van için önemli açıklamalar yapması bekleniyor.

Sosyal ekonomik ve siyasal olarak acısını üzerinden henüz atamayan Van halkını güldürecek, mutlu edecek önemli mesajlar verecek.

Ayrıca bölgenin en önemli ve stratejik ili olan Van’ın konumu itibariyle bölgede atanan kayyumların başarılı çalışmaları ile birlikte önemli sorunlarının çözümü için yapacağı açıklamalarla herkesin yüreğine su serpecek beklentileri hâkim.

Ya da ben bu ilde yaşadığım için, her gün çevremizde yaşanan sorunlar, halkın acılarına tanıklık edince, Sayın cumhurbaşkanının da bunları düşündüğünü hissederek bu yönde açıklamalar yapacak diye beklentilerim olduğundan böyle düşünüyorum. Bu sebeple Sayın cumhurbaşkanına yönelik şöyle bir seslenişte bulunmak istiyorum.

Sayın cumhurbaşkanı, sizden önceki liderler bizleri seçimden seçime hatırlar, yalnızca oy için Van’a gelirlerdi. Birçok yalan vaatte bulunur, halkı aldatır, yani kendi menfaatleri doğrultusunda bir politika takip ederlerdi. Bazıları seçimde bile gelmezdi. Siz, Genel Başkan Başbakan ve cumhurbaşkanı olduğunuzdan beri Van’a ve ilçelerine defalarca geldiniz. Van halkıyla ilgilendiniz. Bir kez daha geliyorsunuz. Hoş geldiniz, Van’a şeref veriyorsunuz.

Sayın cumhurbaşkanı Van halkı kendisine yapılan iyiliği de kötülüğü de unutmaz, kadirşinastır, misafirperverdir.

Ancak sizleri burada temsil eden eski vekillerin halkın nezdinde ciddi sıkıntıları olduğunu düşünüyorum.

Beş ay önceye kadar işe kimler alındı ihaleler kimlere nasıl verildi depremde gelen yardımlar nerede stoklandı kimler yaptı ve yaptırdı diye bir araştırma yaptırırsanız Van’da hala devam eden tehlikenin de farkına varacaksınız sanırım.

Sayın Cumhurbaşkanım,

Eğer depremden sonra Van’a yaptığınız büyük hizmetlerin karşılığını almadığınız için küskünseniz haklısınız ben de sizin gibi düşünüyorum.

Ancak bu küskünlüğünüz ne olur Van halkına olmasın sizi temsilen görevlendirilen vekillere bunun hesabını sorun. Yapılan hizmetleri anlatan AK partili siyasetçi neredeyse yok gibi anlatsalar da halk tarafında karşılıkları olmadıkları için tutmuyor aksine ters tepiyor.

Hala HDP belediyelerinin bu kentte yaptıkları yanlışları anlatan AK partili siyasetçi yok Fetö’ye dil uzatan AK partili siyasetçi yok varsa da bir iki cılız ses dostlar pazarda görsün misali tepkiler.

O kadar çok aldatıldı ki bu halk. Artık kime inanacağını şaşırmış durumda. Sayın Erdoğan, Van halkının şimdiye kadar seçtiği bir eski vekil hariç, o da il başkanı oldu, gerek milletvekilleri gerekse belediye başkanları -sizin partiniz dâhil- adaylıkta yer alamayıp seçilemeyince bir daha Van’a dönmediler. Bir ikisi hariç hepsi Van dışında iş adamı oldu.

Sayın Erdoğan, daha önce sizi ve parti kurmaylarınızı, zihniyetinizi bu ülke için tehlike görenler, bugün etrafınızda dört dönen sahte particiler olmuş. Bu toplumda itibar görmeyen söyleyecek hiçbir sözü olmayan, ama sayenizde siyasetçi olup hiç de hak etmediği yerlerde olan, Van’a faydadan öte zararı olan siyasiler var. Bunların çoğu menfaatlerine göre partici olan, parti parti dolaşabilen tipler.

En büyük örneği 169 tane aday adaylarının adaylık verilmeyince10-15’i hariç çalışan Van’a gelen yok haberiniz ola. İsterseniz o 15 ismi de sayabilirim… Hatta başka partilere alttan çalışanlar bile var.

Belki sizin gözünüze görünmek için sizin Van ziyaretinizde gelebilirler.

Sayın Erdoğan, sizden önce Van yolları çok kötü, darmadağın olduğu için sıkça trafik kazaları olur, bunların çoğu ya ölümle sonuçlanır veya sakat bırakırdı. Duble yollar yaptınız, yolları genişlettiniz, ama gelin görün ki bu yollar her yıl tekrar sökülüp yapılıyor. Yani on yıldır Van ve çevresinde, köylerde, kırsal alanda, beldelerde, ilçelerde yollar yapılıyor ama en fazla bir yıl sonra darmadağın oluyor. Tekrar tekrar ihaleye veriliyor, anlayacağınız yine sil baştan aynen devam. Bu ihaleleri verenleri, yıpranan yolları, enkaza dönen binaları sorun lütfen! Sorun ki yıllardır sırtınıza yüklenmiş bunca yükü, yaptığınız bütün icraatları baltalayanları öğrenin! Varsa içinde siyasetçiler, bozulan yollara gömün! Diğer sahtekarlarla birlikte!!

Sayın Erdoğan, beş yıldızlı otelleri aratmayacak okullar yaptırdınız. Hakikaten bu çok önemli bir başarı ve her türlü takdiri hak ediyor, başta sizi ve ekibinizi tebrik ederim. Ama Sayın cumhurbaşkanı, Van eğitimde yine sonlarda. Evet, toplumumuzun yani bizlerin de çok hatası ve eksiği var, ancak Van’a bir bakınız lütfen, atananların hepsi daha önce deneyimi olmayan insanlar. Kurum müdürleri de öyle. Yani Van sanki bir acemi birliği. Zaten işi öğrendikten sonra hemen tayin isteyerek gidiyorlar.  Anlayacağınız beş yıldızlı konforlu okulları yaptırdınız ancak içleri boş.

Sağlık alanında yaptığınız değişiklikler, yenilikler kelimenin tam anlamıyla takdire şayan. Öyle ki insanlar evlerini, araçlarını, hayvanlarını, arazisini satarak bile hastanelere borçlarını ödeyemiyorlardı. Bu konuda herkesin size dua ettiğine çok tanık oldum iyi biliyorum.

Başta hastanelerimiz olmak üzere yaşanan beyin göçünün önüne geçilmeli.

Sayın cumhurbaşkanı, turizmde yeterli derecede iyi değiliz, tanıtım sıkıntısı çekiyoruz. Bizim burada insanlar memleketlerini anlatacağına, kendilerini anlatıp pazarlıyorlar, kişisel şovlara dönüşmüş bu iş.

Sayın Erdoğan Van’dan seçilen her milletvekili seçim vaatlerinde Van halkına sınır ticaretini açacağız her türlü ithalat ve ihracatınızı yapacaksınız” diye bu halkı umutlandırmışlar. Sınır ticareti, sinir ticareti oldu, artık bu konuyu mutlaka çözeceğim diyenler bile olmuştu.

Ayrıca yine sayın milletvekilleri sınırda kaçakçılıktan dolayı yakalanan araçların bir kereye mahsus affını isteyeceğiz ve mecliste bu sorunu çözeceğiz, bu araç mezarlığı nedir, Van’a yakışmıyor diye oy istediler, yani oylarınızı verin siz merak etmeyin” dediler. Sonrası yine hüsran.

Sayın Cumhurbaşkanım, Van Gölü kirliliği hala duruyor, imdadına yetişecek kurtarıcı bekliyor.

TOKİ’lerin fiyatlarını vatandaş çok buluyor Vanlı bu konuda desteklerinizi bekliyor.

Sayın Cumhurbaşkanım, Fetö ile ilgili sürdürdüğünüz mücadele takdire şayan boyuttadır. Ancak bu işi şeytanca sulandıran insanların sayısı Van ilinde de bir hayli fazla haberinizi ola. Hatta cezaevine Fetö’den girip çıkanlar dolaylı yoldan içeriden çıkanlar bir gün darbe yapacak ve bunları içeri atacaklar, hesap soracaklar diye topluma korku salmaya çalışıyorlar bilginize.

 

Van tarihinde bu kadar çalışkan hem devleti hem halkı birbirine bütünleştiren bir vali görmemişti hakeza Van büyükşehir belediye sekreteri ve yardımcıları en zor dönemde aldıkları görevi başarıyla yürütüyorlar.

 Ancak buradaki birçok önemli yere sızan ve içeriden yok etmeye çalışanlara karşı ellerinin daha çok güçlendirilmesi elzemdir.

Anlayacağınız içerideki ihanet ve tehlike devam etmektedir müdahil olmalısınız.

 

Sayın Erdoğan, ben sizden çok umutluyum. Türkiye’deki sorunları sizden başka bir liderin çözeceğine inanmıyorum. Türkiye’de karşınızda, sizi daha çok geliştirecek, kaygılandıracak, harekete geçirecek muhalefet yok. Görünürde başka siyasi lider de yok.  

Sayın Erdoğan, Van ile ilgili yazdığım sorunlarda zatıâlinizin beş ay öncesine kadar sağlıklı bilgilendirilmediğini düşünüyorum. Koltuğu korumak için bilgiler size biraz tek taraflı geliyor, bu konuda çok iddialıyım. Ama cesaret edip halkı dinleyen yok, bundan da haberiniz olsun. Mevcutlardan birçoğu yarının büyük iş adamı olmaya adaylar. Benden söylemesi. Halk bu kentte karşısında muhatap bulamıyordu.

AK partinin İlk seçimde gösterdiği başarıyı daha sonraki yıllarda Van’da gösterememesi partinizin sizi sağlıklı bilgilendirmediğini ve iyi şeyler yapılmadığını, halktan kopuk bir siyaset yapıldığının en açık göstergesi değil mi sizce?

Van için söylüyorum, her seçim geriye giden bir parti fotografı var önünüzde. Sorumluların çoğu bir eli yağda bir eli balda umursamaz hayatlarına devam ediyorlardı.

Yani devlet bitmiş AK parti tükenmiş kimin umurunda.

Bir hatırlatmada daha bulunayım Sayın cumhurbaşkanı. Van’daki seçimleri ne kadar çok istediğinizi her defasında dile getiriyorsunuz. Van’ın sizi ne kadar üzdüğünü kaybedilen belediyeler bahsinde de zaten ifade etmiştiniz.

Van’da bu 16 yıllık kirlilikleri temizlerseniz, yukarıda saydığım sorunların hesabını sorarsanız, sorunları çözerseniz, Van’da büyük zaferler elde edilebilir.

Hem 24 Haziran seçimleri hem de 10 ay sonra yapılacak yerel seçimler Van ve bölge için çok daha fazla önem arz edecektir.

 Yerel seçimlerde ateşten gömlek giyen kayyumlar üzerinde hassasiyetle durulursa ahde vefa anlamında çok şey ifade edecek zira ben zatıâlinizin çok ahde vefa gösterdiğinize şahitlik edenlerdenim.

Ayrıca Van’da gösterilen adaylar için halkta karşılık bulan isimler olduğunu da hatırlatmak isterim.

Sonucu da hayırlı olacaktır inşallah ben fazlaca umutluyum Van inşallah sizi mahcup etmeyecektir.

Van’ı birçok manada çok dürüst insanlara teslim etmelisiniz.

Daha önceki yazılarımın bir kısmını takip etme imkânınız olsaydı Van’da çok önemli başarılar elde edebilirdiniz.

Önceki yazılarımda çok önemli uyarılarda bulunmuştum Van elden gidiyor AK parti her gün eriyor kan kaybediyor diye.

Umut ediyorum bu yazıyı sizden uzaklaştırmaz yani kaçırmaz, size ulaştırır ve okuturlar..

Benim yazım açık ve net, ben Van halkının huzuru ve refahı için herkesin yanında da bunları size anlatmaya hazırım.

Hatta konuşurken yazdıklarımdan daha fazla detay verebilme imkânı doğar.

16 yıllık siyasi geçmişe sahip Ak Partinin sizlerin liderliğinde ülkemiz, ilimizde hayata geçirdiğiniz ve geçireceğiniz sayısız hizmetin her biri için sizlere hemşerilerim adına teşekkür ediyorum.

İslam ümmetinin Gazze’deki, Myanmar’daki, Somali’deki, Suriye’deki ve dünyanın dört bir yanındaki mazlum ve mağdurlarına uzattığınız merhamet ve yardım eli için sizlere teşekkür ediyorum.

Tüm insanlık ailesinin adeta gasp edilen hakkını korumak adına Müslüman bir lidere yaraşır cesur ve onurlu duruşla Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda DÜNYA BEŞTEN BÜYÜKTÜR dediğiniz için sizlere teşekkür ediyorum.

Tüm İslam âlemini yakıp kavuran mezhepçilik ateşini söndürmek için İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’ndeki açılış konuşmanızda, mezhepçilik uyarısında bulunarak, “Müslümanlar olarak üstesinden gelmemiz gereken sorunların başında mezhepçilik fitnesi geliyor. Benim dinim Sünnilik de değildir. Şiilik de değildir, benim dinim İslam’dır” dediğiniz için size şükranlarımı sunuyorum.

Bir ENSAR hassasiyetiyle katil Esed’in zulmüne uğramış, neredeyse her şeyini kaybetmiş bir halde ülkemize sığınmış 3. 5 milyon Suriyeli kardeşimize hepimiz adına göstermiş olduğunuz ev sahipliği adına teşekkür ediyorum.

İnancımız, medeniyet birikimimiz, değerlerimizden almış olduğunuz güçle yenidünya düzeninde güçlü bir TÜRKİYE’nin kuruluşunu inşa ettiğiniz, onurlu bir duruşla içte ve dışta her türlü şer odağıyla vermiş olduğunuz kararlı mücadele için sizlere teşekkür ediyorum.

Sayın cumhurbaşkanı kirli tezgâhları ancak dürüst insanlar çözer.

Bu yazıyı halisane duygularla, kirliliğin önüne geçilmesi, yanlıştan biran önce dönülmesi için kaleme aldım. Sorunların çözümü noktasında umut da, irade de, cesaret ve kararlılık da durum itibari ile tabii ki size dönük. Sizin samimiyetle bu sorunları ele alacağınıza inanıyorum. Dileğim, hem Van’da hem de ülkemizde bu sorunları çözmeniz. Ve unutulmayan bir lider olarak kalmanız.

 

Unutmuyoruz unutmayacağız da siyasi hayatınız boyunca çakallara karşı kahramanca onurluca dimdik durdunuz, hayat yeni başlıyor belki alçaklar çok daha büyük tuzaklarla yok etmeye çalışacaklardır sizi yani tuzaklar bundan sonrada devam edecek düşman uyumuyor biliyoruz.

Sayın cumhurbaşkanı kurtuluşun tek yolu Kur’an’ın hâkimiyetine uymak hayatımıza tatbik etmektir.

Şeytan ve dostlarının hile ve tuzakları varsa Müslümanlarında Allah’ı var siz sadece kurana uyun ve bize Allah yeter deyin.

Allah için ölecek çok şerefli ordular vardır unutmayasınız.

 

YORUM EKLE