Sergilenen futbola galibiyet yakışırdı

  Pazar günü Van Büyükşehir Belediyespor ile Diyarbekirspor arasında oynanan müsabakada gerçekten mükemmel bir atmosfer vardı.
  Tribünler ful dolu, takıma destek beklenenin üstünde oldu.
  Karşılaşma boyunca hiç durmayan taraftarların desteği taktire şayandı. Sergilenen futbol mükemmel, taraftar mükemmel, atmosfer mükemmeldi.
  Ama sonuç o kadar mükemmel olmadı.
  Kaybedilen 2 puanla zirve yarışından kopmadık ama elimize geçen liderlik şansını, hep kendi sahamızda rakiplerimize kaybettiğimiz puanlar sayesinde ulaşamamanın üzüntüsünü yaşadık.
Sevindiğimiz tek nokta ise, biz puan kaybederken, rakiplerimizin de puanlar kaybetmesi oldu. Ama bu hep böyle gitmez.
  Ligin 13. Hafta maçında Diyarbekirspor'u konuk eden ekibimiz, sahaya kesin galibiyet için çıkmıştı, ama yine olmadı.
Sergilenen futbol güzel olmasına rağmen, ekibimizin bir kez daha rakibine puan kaptırması güzel olmadı.
 Biraz daha dikkatli ve baskılı oynamış olsaydık, bazı futbolcularımızın bireysel hataları olmamış olsaydı. Bu maçtan kesin galibiyetle ayrılırdık. Ligin başından bu yana kendi sahamızda kaybettiğimiz puanların sancısını yaşıyoruz.
Ankara Demir, Darıca Gençlerbirliği, Tire 1922 ve son olarak da Diyarbekirspor'a kaybettiğimiz toplam 10 puan, bizim hanemize yazılmış olsaydı, bugün, 5 puan farkla lider konumundaydık.
   Ekibimiz eğer şampiyon olmak istiyorsa, kendi sahasında puan kaybına kesin olarak son vermelidir.
5 Hafta önce 11 puanla 10. Sırada yer alan Ankara Demirspor, son beş hafta da aldığı sonuçlarla bugün lider olmasını başarıyor da, biz neden bunu başaramıyoruz?
İyi bir kadromuz olmasına rağmen, kendi sahamızda iyi oynamamıza rağmen, puan kaptırıyorsak, teknik kadronun bunu çok iyi analiz etmesi, çözümü bulması lazım. İlk devrenin sonuna yaklaşıyoruz. Kaybettiğimiz her puan, artık zirve şansımızı zora sokacaktır.
  Şimdi tam da orta sıralardayız. Her ne kadar liderle aramızda 5 puanlık bir fark varsa, 13. Sıradaki takımla da aramızda 5 puanlık bir fark var.  O açıdan teknik kadronun kalan 4 haftalık maraton da kazanacağımız ve kaybedeceğimiz puanların bizi nereye taşıyacağını çok iyi analiz etmesi lazım.
Kalan 4 haftalık maç maratonun da kendi sahamızda 1 deplasman da ise 3 maça çıkacağız. Biz puan kaybettiğimizde, rakiplerimizde kaybedecek diye kaide yok.
   Şans bir güler iki güler, artık puan kaybetme lüksümüz kalmamıştır. Sezon başından bu yana söylüyorum.
Gerçekten mükemmel bir kadromuz var. Bu kadro hem içeride hem de dışarıda maç kazanacak güce sahiptir.
   Takım ve taraftar olarak da gruptaki 18 takımdan da eksiğimiz yok fazlamız var. O açıdan, takımımız, kalan son 4 haftalık maratonda kaybedilen puanların telafisini yapmanın mücadelesini vererek, layık olduğu konuma gelmesi beklentimizdir.

YORUM EKLE

banner29