van haber, van haberleri, son dakika van haberleri, van bölge gazetesi
2024-06-24 13:41:13

Kongrede neler yaşandı?

Salih Deniz

bolge_gazetesi65@hotmail.com 24 Haziran 2024, 13:41

Nihayet kongre yapıldı ve mevcut yönetim devam dedi. Gelir, giderler ve kalan borçlar açıklandı. 2023- 2024 futbol sezonunda harcanan para ve kalan borca bakıldığında tablo içler acısı.

Büyük bir meblağ harcanmış, takım Play-Off’a kalmış ve buna başarı deniliyor. Böyle bir parayla takım şampiyon olamamışsa ortada bir başarısızlık vardır. El insaf ya, yazık günahtır. Bu kadar para harcanmış ortada bir şey yok.

Takım üst lige çıktı mı? Yok.

Tesislerde bir gelişme var mı? Yok.

Alt yapıda gelişme var mı? Yok. Elde ne var, yine borç.

Kongre görkemli ve çok güzel geçti diyemeyiz. Bence kötü geçti. Karamsar bir hava vardı. Kongrede aday olup üyeliği olmayanların, ne adaylıkları kabul edildi, ne de söz hakkı verildi.

Diğer yandan taraftar haykırdı ‘sizi istemiyoruz.’ Hal böyle olunca kongrenin güzel geçtiğini söylemek mümkün müdür?

Bugüne kadar kulübün başına geçen başkanlar yorulduklarında veya başarısızlıkta istifa kararı alarak hiç bir şart koşmadan gelecek yönetimlere yol açtılar. Olması gerekende budur. Her zaman kan değişikliği takıma ve şehre hava getirir.

Küskünlükler gider, birliktelik gelir. Bence mevcut yönetim de bunu yapmalıydı. Vay efendim takım sahipsiz kalır. Takım bugüne kadar sahipsiz kalmamış asla kalmaz da. Aksine kan değişikliğiyle takıma kente, taraftara, canlılık gelirdi heyecan gelirdi.

Bir takımın başarılı olması için taraftar ve basın kanadının kesinlikle kırık olmaması gereklidir. Kanatlar güçlü olmalıdır. Bir bölümü bile kırıksa yine başarı gelmez.

Şimdi son 2 sezondur takımın başında bulunan yönetimle yeni bir sezona yelken açılıyor. Ama yelkenin kanatları kırıksa o yelken su alır ve batar. Batarsa bu kentin ve bu kent insanının umudu gider.

Açık ve net soruyorum. Bu takımı ne pahasına olursa olsun şampiyon edecekseniz kalın, yoksa zaman varken istifa edin. Çünkü bu kentin bir sezonu daha boşa geçirecek zamanı yoktur.

‘Ben bilirim, ben yaparım’ mantığıyla gidenler asla başarılı olamaz.

Kentten kopuk, taraftardan kopuk, basından kopuk bir yönetim asla başarılı olamaz. Bir takım etrafında tam manasıyla birlik ve beraberliği sağlayamayan, yani kentin ileri gelenleri, STK’ları, spor kamuoyunu, taraftarı ve basını takım etrafında birleştiremeyen bir yönetim asla başarılı olamaz.

Bunun örneği de kentin takımı şampiyonluğa oynuyor, kentte asılan bir Vanspor bayrağı bile görülmedi. Bol para harcamakla değil, gönüllerin birleşmesiyle şampiyon olunur.

Bizde bu var mı? Tabi ki yok.

Son olarak, herkes şunu bilmelidir ki Play-Off’a kalmak asla başarı değildir. Başarı şampiyonluktur.

Gerisi boştur.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.