van haber, van haberleri, son dakika van haberleri, van bölge gazetesi
2024-09-02 13:14:44

Bu mücadele yetmez

Salih Deniz

bolge_gazetesi65@hotmail.com 02 Eylül 2024, 13:14

Belediye Derincespor maçında zar zor alınan galibiyetten dersler çıkarılmalı ve tedbirler alınmalıdır. Kimse ligin ilk maçı olur böyle dememeli. Mademki bu takımın hedefi şampiyonluk, ona göre teknik ve futbolcu transferi yapılmışsa böylesi zayıf maçları çok rahat geçmeliyiz. Yoksa geçen sezon bir maçtan dolayı kaybettiğimiz şampiyonluğu bir kez daha yaşamış olur, hayalleri başka bahara bırakırız.

TFF 2. Ligde yeni sezonun ilk haftası geride kaldı. 7 takımın hanesine 3 ve 4 takımın ise hanesine 1 puan yazdırdığı ilk hafta, maçlarında 7 takım ise haftayı puansız kapattı. Deplasmanda kazanan tek takım ise Bucaspor oldu. Görünen o ki grup zayıf olsa da çok sürpriz sonuçların her hafta ortaya çıkacağıdır. Biz bu sürpriz sonuçlara kapalı olmalıyız.

Vanspor cephesine baktığımızda Derince maçında alınan 3 puan sevindirse de sergilenen futbol ve verilen mücadele zihinlerde soru işaretleri bıraktı.

Ligin ilk maçında genç ve zayıf bir kadroya sahip olan Derince Belediyespor'u konuk eden ekibimiz, seyircisiz karşılaşmada beklentilerin altında bir performans sergiledi. Karşılaşmanın ilk devresinde bir kaç gol pozisyonu bulan ekibimiz bunu değerlendiremeyince zayıf rakibin zayıf gol pozisyonuna da engel olamadı ve kalesinde golü gördü.

Yani Derince ilk bulduğu gol pozisyonunu sakın ve serinkanlı bir şekilde gole çevirdi. Karşılaşmanın ikinci devresinde tempoyu biraz artıran Vanspor'un, Masiss'in kafa golüyle beraberliği yakalaması umutları artırdı ama dakikalar ilerledikçe bu kez umutlar sönmeye başladı.

Neyse ki karşılaşmanın 89. dakikasında devre giren Hasan Bilal galibiyet gölüne imzayı atarak Vanspor'a 3 puanı getirdi. 5 oyuncu değişikliğiyle böylesi bir maçta zar, zor galip gelebiliyorsak vallahide billahi de işimiz zor.

Şimdi sorarlar insana, Van ve Kayseri'de 2 hazırlık kampı gören ve 4 hazırlık maçı yapan bir takım, genç ve zayıf bir kadroya karşı verdiği mücadele sergilediği futbol, şampiyonluk hedefi olan bir takımı hedefine nasıl götürür?

Eğer şampiyon olmak istiyorsak özellikle bu tür maçları hem içeride hem de deplasmanda çok rahat geçmeli ve asla kendi evimizde puan kaybı yaşamamalıyız.

Derincespor maçı galibiyetle kapandı diye bu maçın üstü asla örtülmemeli. Bundan dersler çıkarılmalı ve işin başındayken tedbirler alınmalıdır. 2. Ligin hemen hemen en iyi teknik ve güçlü bir takım kadrosuna sahip olan Vanspor, böylesi zayıf takımları hem futboluyla hem de mücadelesiyle ezip geçmelidir.

Ne yazık ki Derince maçında bunu göremedik. Temennimiz bunun ilk ve son olmasıdır. Tabi bu yazdıklarımız eleştiri değil uyarıdır. Bu kent ve bu taraftar gerçekten bu sezon tam manasıyla şampiyonluğa inanmışken, tedbirsizliklerle bunun kaybolması büyük bir hayal kırıklığı yaratır.

Yönetim her konuda maddi ve manevi olarak görevini yerine getirmişken, teknik ve futbol kadrosunun da bundan sonrası için gerekli tedbirleri almaları hepimizin beklentisidir.

Şimdi önümüzde 2 deplasman maçı var. Nazilli ve Giresunspor. Kazanmamız gereken maçlar. Derincespor maçında gerekli dersler çıkarılarak bu 2 deplasman maçı kayıpsız atlatılmalıdır.

Ben bu 2 maçta ekibimizin galip geleceğine inanıyor, şimdiden başarılar diliyorum.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.