Şükürler olsun ülkemiz Seçimler sürecini geride bıraktı. Şimdi o seçim sathında söylenen ve verilen vaatlerle yapılacak hizmetleri görmek istiyoruz.
Hizmetleri ilk günden itibaren bayrağı devralan siyasilerin, belediyelerin dur durak bilmeden, gece gündüz çalışarak halka gösterme vakti.
Yapılmayanı, ihmal edileni, göz ardı edilip önemsenmeyeni yapma vakti.
Daha güzel hizmetlere imza atmak için güçlü iletişim kurmak, kendini anlatmak ve muhataplarını anlama vakti.
Bir olma, birlik olma, daha güçlü bağlarla yarınlara yürüme vakti.
Dünden bugüne gelen kronik sorunlara kalıcı çözümler sunmak için inisiyatif alma, öncülük etme, yarınları güven, huzur, birlik, kardeşlik köprüleriyle güçlendirme vakti. Van'a ve Vanlılara yakışır bir şekilde, binlerce yıllık medeniyet birikimini bugüne en etkili şekilde taşıma adına farklı mecralarda ilimizi tanıtma, ön yargıları kırma muhabbet bağlarını güçlendirme vakti.
İşte bunun için Van'ın göz bebeği, vitrini, olan önceliklerini gündeme getirme vakti.
İşte tam da bu amaçla içinde bulunduğumuz anlaşılmaz ve çetrefilli bir süreçte Van valiliğinin organize edeceği, Van'da ki bütün belediyelerin kaymakamlıkların hazırlayacağı Van'daki herkesin sahipleneceği kendisini ev sahibi olduğunun bilinciyle, Vanlı Sanayici ve İş Adamlarının katkı sunacağı Van tanıtım günleri kapsamında, tanıtım programı İstanbul'da hayata geçirilebilir.
Ülkemizin diğer güzel şehirlerinin farklı zamanlarda Türkiye'nin özeti ve bir dünya kenti olan İstanbul'da gerçekleştirdikleri tanıtım günleri örneğine benzer özel bir program hayata geçirilebilir.
Bu program iş ve sanayi dünyasının, spor ve sanat dünyasının siyaset, bilim ve ünlü gazetecilerin de davet edileceği renkli bir geceye ve gündüze dönüşebilir. Böylelikle en temel amaç olan tanıtım daha geniş bir kitleye yapılmış olabilir.
Toplamda 3 (üç) gün sürecek şekilde hazırlıkları yapılacak tanıtım programı için en az 15 gün önceden bir ekibin İstanbul'da bu çalışmanın yapılması için alt yapı çalışmaları yapılması sağlanmalıdır.
Oluşturulacak stantlarda sıcak muhabbet ortamları kurmak, gönüllere dokunmak, misafirlerin merak edilen her sorularına açıklayıcı, samimi ve net cevaplar verebilecek Van'ı bütün farklılıkları ile yakından tanıyan, iletişimi güçlü temsilcilerin hızlıca tespit edilmesi gerekiyor. Bu temsilcilerin sayısı her biri 3 kişiden oluşan 5 ekip şeklinde planlanabilir. (Toplamda 15 temsilci) Sayı artabilir de…
Bu program ile Van ilimizin kültürel özellikleri, Van balığı, peyniri balı, cevizi, yöresel yemeklerinin de tanıtımının yapılacağı 100'e yakın Vanlı büyük esnafın kendi ürünlerinin tanıtımını yapacağı bir programa dönüşebilir.
Van türkülerinin okunacağı Van oturma gecesi düzenlenebilir.
Van'ın tanıtımını içeren 10 dakikalık slayt gösterisi yayınlanacak alanlar oluşturulabilinir..
Böylesi bir etkinlik vesilesiyle Vanlıların, İstanbul'da yaşayan ve dernekleşen yaklaşık 67 derneği ile federasyona dönüşen ve 300 bin Vanlının buluşmasına vesile olacaktır.
Ancak mesele bu standlarda hemşerilerimizle bir araya gelip çay içmek ve sohbet etmek değildir elbette. Onunla birlikte asıl muhatabımız Van'ı başkalarına tanıtmak olmalı.
Bu kalabalıkla Van'ı Vanlıya değil Vanlı olmayanlara anlatmak hepimize bir görev olmalı.
Van bu organize ile Van'ın olumsuzlukların şehri olmadığını Van'ın farklı renkleri çok önemli yüzleri ve en önemlisi müthiş bir turizm kentine dönüştürülmesi gerektiğini de gündeme getirebiliriz.
Aynı zamanda spor kompleksleri ile bir spor kentine dönüşme olanağına sahip bir il olabiliriz.
Van ülkemizin gelişmesine katkı sunacak, gençlik, turizm, iklim şartları gibi önemli bir potansiyele sahip olduğunu dile getirebiliriz.
Türkiye'nin en fazla genç nüfusuna sahip olmasının avantaja dönüşmesine de vesile olabilecek bir program olabilir.
Bize karşı önyargılı olanlara, Vanlıların insani, İslami ve devlet değerlerine sahip ahlaklı bir topluluk olduğunu dile getirmek iyi olur.
Van'ımızın, bir gönül diyarı olduğunu, bu nedenle coğrafik olarak bir turizm kenti vurguları yapılması şehrimize katkı sunacaktır.
İstanbul'da startı verilecek bu programı başka illere de yayarak geleneksel hale dönüştürmek gerek. Yılda birkaç kez Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya gibi illerimizde Van tanıtım günleri yapılarak bir geleneğe dönüşebilir.
Bu organizeler küçük bir kesimin değil Vanlılık ruhunu geliştirecek şekilde geniş kitlelerin işin içine çekildiği, sorumluluğun paylaşıldığı bir şekilde yapılmalıdır.
Yerel değerlerimize sahip çıkarak genel ve ulusal yaygın hale dönüştürebiliriz.
Van'ın değerlerinin tanıtımına katkı sunacak böyle bir organizasyonun yerel ama özellikle ulusal basında da geniş yer almasına ayrıca çok önem verilmelidir.
Tabi ki bütün bunlar değerlerimizden taviz vermeden yapılmalıdır.